Borágó magolaj

Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Extract

Ez az eredetileg a Földközi-tenger teületéről származó növény ma Európa, Nyugat-Ázsia és az USA melegebb régióiban található. A natív borágó magolaj különösen alkalmas atópiás dermatitiszes, gyulladásos és pikkelyes bőr kezelésére. Restrukturáló és viszketés csillapító.

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012