Mályva

Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Malva Sylvestris Extract

A vad mályva minden mérsékelt égövi területen Európában, Ázsiában, Észak-Amerikában és Észak-Afrikában megtalálható. Rokonságban van a zilizzel, de valamivel gyengébb hatású. A mályva nagy mennyiségben tartalmaz nyálkát, amely kimondottan csillapító hatású gyulladásos bőrbetegség, akné, ekcéma és atópiás dermatitisz esetén. A mályva kivonat nagyon enyhe és ideális ellátást biztosít az érzékeny bőr számára.

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Mályva