Tippek és trükkök nedves borotválkozáshoz

A nedves borotválkozás egy klasszikus szőrtelenítési módszer. Egyszerű és egyértelmű - ezek népszerűségének okai. Íme néhány tipp, hogy minden simán menjen.

A nedves borotválkozás egyszerű, de "bosszantó" is lehet, mivel sajnos szinte naponta meg kell ismételni. Azonban nem fáj, gyors és nem sok előkészítést igényel.

Tippek a tökéletesen ápolt és borotvált bőrért:

  • Az előkészítés fontos. Ide tartozik a bőrtisztítás. Távolítsa el a szennyeződéseket és a zsírt egy enyhe tusfürdő segítségével borotválkozás előtt. Így a szőr nedves is lesz, így könnyebben borotválható.
  • A borotválkozó krémek vagy hasonlóak kötelezőek. Ennek több oka is van: Először is a nedvesség. Hagyja egy kis ideig felszívódni a terméket. Bár a víz átnedvesíti a szőrt, de ez gyorsan elpárolog. A borotvahab és egyebek megtartják a nedvességet. Ezen felül sok termék további nedvességgel látja el és ápolja a bőrt. Figyeljen különösen arra, hogy a hab finompórusú legyen. Ez megnöveli a csúszóképességet. A bőrirritáció és sebek ritkábban fordulnak elő, a penge használati-élettartama megnő. Ehhez az Ecco Verde kínálatában számos terméket talál.
  • Cseréljen rendszeresen pengét. A pengecserére utaló jelek, hogy a borotválkozás pontalan.
  • A szőrnövekedés irányával megegyezően vagy ellentétesen borotválkozzam? Ezt a kérdést nehéz megválaszolni. Mindkét lehetőségnek meg vannak az előnyei és hátrányai. A szőrnövekedés irányával megegyezően való borotválkozás kíméletesebb, az újra növekedés azonban gyorsabban érzékelhető és látható. A szőrnövekedéssel ellentétes borotválkozással közelebb jut a gyökerekhez, így az újranövekedés később látható és érezhető. Azonban jobban igénybe veszi a bőrt. A bikinivonalnál a növekedési irányt nem lehet egyértelműen meghatározni. Ezért a borotválkozást többször függőlegesen és vízszintesen végre kell hajtani. Azonban: minnél gyakrabban borotválja ugyanazt a területet, annál irritáltabb lesz a bőr, ezért minden alkalommal vigyen fel új habot.
  • Mire kell figyelembe borotválkozás után?
    Ügyeljen arra, hogy a maradványt mindenképp eltávolítsa. A legjobb, ha a borotvált területeket mégegyszer leöblíti. Ehhez hideg vizet használjon. Ez lezárja a pórusokat. Ezután törölje szárazra és krémezze be bőrét. Ez megnyugtatja a bőrt és megelőzi az irritációt.