3 ok, miért hasznos a natúrkozmetikumok használata

3 ok, miért hasznos a natúrkozmetikumok használata

A legtöbb ember, minden nap használ kozmetikai terméket, legyen az a férfiak esetében egy Aftershave, egy arckrém a nőknél, vagy csak egy olyan klasszikus termék, mint a make-up vagy az alapozó.

De vajon ismeri a mindennap használt és a bőrén keresztül felszívott termékek összetevőit? A hagyományos kozmetikai termékek gyakran olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek problémákat okozhatnak. Ilyen például a szilikon, parabén, mikroműanyag vagy az illatanyag, csak néhányat említve. Ezen anyagok közül egyik sem életveszélyes hatású, azonban a környezetre károsak, valamint problémákat okozhatnak az emberek számára. A natúrkozmetikai termékek nem tartalmaznak problémás összetevőket, de vizsgáljuk csak meg közelebbről.

1. Jobb hatással van az egészségre

Számtalan, különböző testápolási és kozmetikai termék létezik, a tusfürdőtől és a sampontól kezdve a krémeken és a testápolókon át a dezodorokig és a sminkekig. A legtöbb ember, aki fenntartja legalább a normál szintű személyes higiéniát, az naponta több, különféle terméket is használ - ezek a termékek olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek akár a bőrön keresztül is bejuthatnak a vérkeringésbe, egészségügyi problémákat okozva.

Néhány problémás összetevő: PEG, ásványi olajok, és a parabén. Azt gyanítják, hogy ezek rákkeltő hatásúak.

Használjon natúrkozmetikai termékeket, mivel ezek nem tartalmaznak ilyen anyagokat!

2. Jobb hatással van a környezetre

Talán már a médiában láthatta: a mikroműanyagok egyre nagyobb problémát okoznak, mivel ezek az apró részecskék mindenhova behatolnak, kis méretüknek köszönhetően. Mikroműanyagot találtak már a talajvízben, valamint különféle állati termékben is, mint például a tejben vagy a mézben.

A mikroműanyagok számos peeling-ben és fogápolási termékben megtalálhatóak.

A nagy probléma az, hogy a szennyvíztisztító telepek nem képesek hatékonyan kiszűrni ezeket a kis műanyag részecskéket. Ezáltal bejut a természetes vizekbe, tehát a környezetbe. Nemcsak az állatokra és a növényekre van káros hatással, mert a természetbe jutó mikroműanyag megtalálható a mi tányérainkon is - pl. egy nemkívánatos összetevőként a halételben. (A halak gyakran összekeverik a mikroműanyag részecskéket a táplálékkal.)

A natúrkozmetikumok esetében tilos a mikroműanyag használata. Így tehát nem csak a környezet számára teszünk jót, hanem hosszú távon a saját egészségünkért is.

3. Jó a bőr és a haj számára

Talán már tapasztalta, hogy a natúrkozmetikai tisztító termékek (tusfürdő vagy sampon) kevésbé habzanak. Ezáltal sok ember kevésbé érzi magát tisztának és hagyományos termékekre váltanak. Azonban ennek van egy oka. A hagyományos termékek számos habképző kémiai összetevőt tartalmaznak. Így biztosítva kiváló habzást, de semmi mást. Valójában a natúrkozmetikai termékek gyengédebbek a bőr és a haj számára, mivel nem tartalmaznak ilyen anyagokat. A jobb habzás, jobban kiszárítja a bőrt.

Következtetés

A natúrkozmetikumok jó hatással vannak a környezetre és az egészségre. A piac gyors növekedésének köszönhetően a termékek széles választékát fedezheti fel, különböző árkategóriában és minden bőrtípus számára. A natúrkozmetikai termékek anyagsűrűsége, megjelenése és felhasználása egyre inkább hasonlít a hagyományos kozmetikumokhoz, azonban nem tartalmaznak negatív hatású összetevőket.

Fontos megtudni, hogy egy márka valóban natúrkozmetikai termékeket kínál vagy sem. Az Ecco Verde üzletünkben elvégezzük Ön helyett ezt a munkát. Üzletünkben csak olyan márkákat és termékeket talál, amelyek natúrkozmetikai minősítéssel rendelkeznek vagy megfelelnek a követelményeknek, azonban valamilyen okból kifolyólag még nem rendelkeznek ilyen minősítéssel. (Például sok kis márka nem engedheti meg magának a drága minősítések megszerzését.)