5 tipp a ragyogó bőr eléréséhez télen

5 tipp a ragyogó bőr eléréséhez télen

Egy ködös januári reggelen biztos élettelennek érzi bőrét? Ez nem csoda, hisz a tél különösen kemény az érzékeny bőr számára. Íme néhány tipp, amelyek segítségével megőrizheti bőre ragyogását és egészséges állapotát - még a leghidegebb hónapokban is.

SIMA ÉS RAGYOGÓ

A szürke ég, valamint a száraz bőr együtt élettelen bőrt eredményeznek - ez az utolsó dolog, amire vágyik télen! Egy peeling rendszeres használatával eltávolíthatja az elhalt hámsejteket, szennyeződéseket és a tisztátalan bőrt. Azonban figyeljen oda arra, hogy ne használjon erősen hámlasztó peelingeket.

VÉDŐGÁT

A nappali krém bőrápoló arcolajjal kombinálva egy bőrvédőgátat képez, amely nemcsak tápanyagokkal látja el a bőrt, hanem védi a káros anyagokkal szemben.

Az ápoló olajat használhatja hidratálás előtt - ezáltal intenzíven ápolva bőrét -, vagy egy védőgátat képezve nappali krémmel is. Még a legszárazabb levegő sem száríthatja ki bőrét. Egy tökéletes tipp síeléshez!

FOGYASSZON NARANCSSÁRGA SZÍNŰ ZÖLDSÉGEKET

A narancssárga színű zöldségek karotinoidban gazdagok - ez az anyag adja az élénk színüket. Lehet, hogy kissé furcsán hangzik, de a tudósok szerint a magas karotinoidtartalmú étrendet követő emberek bőrszíne élénkebb és arany fényű.

Tehát ha télen rendszeresen fogyaszt sárgarépát, tököt és édesburgonyát, akkor megőrizheti barnaságát!

A C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása támogatja a kollagéntermelést, valamint védelmet biztosít a téli hideggel szemben.

NEDVESSÉG

Az alacsonyabb páratartalom miatt télen szinte minden bőrtípus szárazabb, mivel gyorsabban elveszítik a nedvességüket.

Az erős, hideg szél és túlfűtött helyiségek csak tovább rontanak a helyzeten. Az eredmény: száraz bőr.

Ideális a hálószobában egy párásító, vagy egy párologtató használata. A megnövekedett páratartalom megakadályozza a bőr kiszáradását az éjszaka folyamán.

OMEGA - KÍVÜL-BELÜL!

Az omega-3 zsírsav az egyik legjobb tápanyag a bőr egészségének megőrzéséhez, különösen télen. Támogatja a sejtmembránok helyreállítását és a gyulladások csökkentését. Különösen télen ügyeljen arra, hogy elegendő esszenciális omega zsírsavat építsen be az étrendjébe. Ehhez hetente kétszer 2-3 adag hal vagy kendermag fogyasztása ajánlott, azonban beviheti étrendkiegészítő formájában is.

Az omega zsírsavak külsőleg is alkalmazhatóak! Az omega-3, az omega-6 és az omega-9 zsírsavakat megtalálhatja bőrápoló termékek összetevőjeként. Ragyogó bőrszín és gyönyörű bőr!