A babák és gyermekek bőrének tisztítása, ápolása

Bizonyára minden anya tudja, hogy milyen fontos az első években a gyermekek bőrének gondos ápolása. De mi az oka, hogy a csecsemők és a gyermekek bőre olyan érzékeny? Bár a bőr egy nagy arányban tartalmaz vizet, mégis a kicsik bőrének hidratálófaktora nagyon csekély és a felszíni lipidek koncentrációja alacsonyabb, mint a felnőttek. Ennek megfelelően, a gyermekek epidermális védőrétege sokkal érzékenyebb a kémiai és mikrobiális ingerekre. Ezért különös figyelmet kell fordítani ápolásukra, hogy a külső hatások ne destabilizálják az érzékeny bőrt egyensúlyát.

A Cose della Natura Természetes tengeri szivacsok a szintetikus termékekkel szemben hipoallergének, antiszeptikusak (vagyis immunisak a baktériumokkal szemben), puhák, könnyen tisztíthatóak és irritáló vegyi anyagokkal nem kezeltek. Ezek a szivacsok ideális azok számára, akiknek fontos gyermekük bőrének pH-értéke és egészsége.

Ezen túlmenően, a szivacsok egyszerűen kiöblíthetőek, a következő használatkor ismét szinte újszerűek. A szivacsnak köszönöhetően egyszerűen képezhető hab, így a fürdés közben kevesebb tisztító termék használata szükséges, amely szintén előnyt jelent a bőr számára.

Fordítson különös figyelmet gyermeke bőrének ápolására már a születéstől fogva, ezáltal biztos lehet abban, hogy a bőr a celluláris fejlődés szakaszában megfelelően kialakul és később is erős lesz.