Movember - Bajuszosan a férfiak egészségéért

Movember - Bajuszosan a férfiak egészségéért

A Movember Foundation​ több mint 10 éve létezik. A Movember egy kezdeményezés a férfiak egészségéért, amely egy világszerte támogatott projekt. De nézzük meg most közelebről!

Létezik egy olyan egy egészségügyi probléma, amelyről keveset beszélünk, mégis kellene, mivel az emberiség felét érinti, egészen pontosan a férfiakat. Globális átlagban a férfiak körübelül 6 évvel korábban halnak meg, mint a nők. Ez az aránytalanságot, amely nagyrészt figyelmen kívül hagyja mind a regionális, mind az országos és globális egészségügyi politikát, szeretné a Movember Foundation megszüntetni. A férfiak egészsége kritikus állapotban van, mivel túl fiatalon halnak meg. A nemek közötti egészségügyi különbségek megszüntetése fontos.

Mi a Movember Foundation egyátalán?

A legtöbb ember már hallotta a Movember szót - a hónap, amelyben bajuszt kell viselni - de csak kevesen tudják, hogy mi is áll a hátttérben.

A Movember Foundation több mint 10 éve dolgozik a férfiak egészségének javítása érdekében. Négy fontos dolog áll a középpontban, amelyra a Movember fel szeretné hívni a figyelmet:

  • Prosztatarák: a második leggyakoribb ráktípus a férfiak körében világszerte
  • Hererák: a leggyakoribb rák férfiak a körében 20 és 40 év között
  • Rossz mentális egészség és az öngyilkosság megelőzése: az összes öngyilkosság 3/4-ét férfiak követték el
  • A férfiak általános egészségének javítása

Történelem

Az egész 2003-ban kezdődött, amikor két barát az ausztráliai Melbourne-ben egy bárban azt találta ki, hogy a Novembert Movemberre változtatja. Ekkor már évtizedek óta nem volt divat a bajusz. Visszahozni és egyszerre valami jót is tenni?

A következő évben a Movembert egy következő szintre emelték. Egy weboldal jött létre és nagy adomány folyt be, amelyet a Prostate Cancer Foundation of Australia kapott meg. 2006-ban már egy hivatalosan elismert jótékonysági szervezet volt.

Azóta sok minden történt. Ma a Movember Foundation több mint 20 országban aktív és több mint 5 millió ember vesz részt benne. 2003 óta mintegy 485 millió adományt gyűjtöttek össze, amellyel több mint 1200, a férfiak egészségét támogató projektet segítettek.

Teljesen független

A Movember alapításának idején már jelentős összeg gyűlt össze az adományokból, sőt, többször a világ 100 legjobb civil szerveze között volt. Minden projekt 100%-ban az adományokból támogatott. Ezek teljesen független támogatások.

Vízió és cél

A megalapítás oka a férfiak egészségének fenntartása, amelyben kontkrét célt követnek. Szeretnék, hogy 2030-ig az idő előtt elhalálozó férfiak száma 25%-kal csökkenne.

Különösen a prosztata- és hererák korai felismerése kulcsfontosságú a sikeres kezeléshez. A korai felismerés életet menthet. Vigyázzon magára és járjon rendszeres egészségügyi ellenőrzésre.

Ebben az értelemben: Jó szórakozást Movemberben bajusszal vagy anélkül!