A tinédzserek bőrének napi ápolása az Essentiq termékekkel

A tinédzserek bőrének napi ápolása az Essentiq termékekkel

Az Essentiq natúrkozmetikai márka vezérigazgatójának két tinédzser gyermeke van (tizenegy és tizennégy éves). A legtöbb tinédzserhez hasonlóan ők is pattanásokkal és miteszerekkel küzdenek. Ezért kezdett el foglalkozni az Essentiq a tizenévesek bőrének megfelelő és rendszeres ápolásának kérdésével. Arra a következtetésre jutottak, hogy a pattanások megelőzésének legfontosabb lépése a megfelelő és rendszeres tisztítás. De ez a pont, amelyet a tinédzserek gyakran nem úgy végeznek, ahogy kellene.

A tinédzsereknek MINDEN ESTE meg kell tisztítaniuk az arcukat egy tisztítógéllel. Még jobb lenne naponta kétszer - reggel és este. Ez zuhanyzás közben is elvégezhető.

Ha szubkután pattanások fordulnak elő, az arcpeeling használata is javasolt (hetente egyszer vagy kétszer). Az arcpeelinget azonban nem szabad az arc azon részén alkalmazni, ahol a bőr túl vékony (például az arccsont területén).

Az Essentiq kifejlesztett egy folyadékot, amely nem csak a tinédzserek számára, hanem minden zsíros bőrrel rendelkező személyek számára ajánlott: Rose Myrtle & Bergamot folyadék. Ez a folyadék víz alapú, illetve aloe vera géllel és poliszacharidokkal kombinált. Ez az összetétel rendkívül könnyűvé teszi a folyadékot, ami csodálatosan behatol a bőrbe (pontosan ez az, amire a zsíros bőrnek szüksége van). A fő összetevők a rózsa-mirtusz, a Saw Palmetto és a boróka gyümölcs kivonat, illetve a bergamothéjolaj. Mindezek segítenek a faggyútermelés csökkentésében, ezáltal felveszik a harcot a bőrproblémákkal szemben, valamint javítják a a bőr hidratáltságát és fényét. A folyadék továbbá biológiailag fermentált hialuronsavval, ximena-kivonattal, glicerinnel, allantoinnal, pantenollal és biszabolollal gazdagított.

Télen és a hideg időben fontos a zsíros bőr védelme is. Az Essentiq ilyenor a KIDS Aloe vera & Vanilla arcápoló krém használatát javasolja. Miért? Mert ez a krém könnyű és gyorsan felszívódó olajokat tartalmaz, de nem teszi olajossá a bőrt. Azonban, ha a tizenévesek bőre vékonyabb, úgy az Essentiq télen egy száraz bőrre kiváló arckrémet ajánl: Imortelle és Babassu arcápoló krém.

Tehát a tinédzserek ápolják a bőrüket: Green Lemon & May Chang tisztítógél, Olive & Rosehip Natural arcpeeling és Rose Myrtle & Bergamot folyadék. Ezt a fajta tisztítást naponta kell végrahajtani, az első pattanások megjelenésétől kezdve. Nem szabad hagyni, hogy a bőr problémás-gyulladásos területeket alakítson ki.