Borotválkozás: így minden simán megy

Az alapos borotválkozás vitathatatlanul az ókor óta téma. Az utóbbi években az egyedi szakáll trendek több sikert vívtak, de az alapos borotválkozás közelében sincsenek még. Figyelembe kell venni azt is, hogy ma már számos borotválkozási forma létezik, amelyek gyakran helytelenek.

Ha megnézzük a számokat, csodálkozni fogunk. Egy ember átlagosan 3000 órát tölt borotválkozással és körübelül 800 méter szőrt borotvál le arcáról.

A borotválkozás téma a férfiakat néhány évtizede két táborra osztotta. Mintegy 60 százalékuk inkább a nedves borotválkozást részesíti előnyben. Ez alaposabb, mint a száraz borotválkozás és évszázadok óta alkalmazzák. Ezzel ellentétben a férfiak 40 százaléka borotválkozógépet használ. Ennek több oka is van. A kényelem mellett fontos szerepet játszik az időmegtakarítás, valamint az egészségügyi szempontok. Sok férfi bőre nem tolerálja a borotvahabokat.

Mire kell figyelni nedves borotválkozás esetén

Mindennek az alapja a mosakodás. Egy teljesen tiszta, zsírmentes bőr a borotválkozás legjobb alapját képzi.

Ezután jön a szappanozás. A szer fajtájának kiválasztása minden esetben önálló választás. Mindegy, hogy hab, gél vagy olaj, fontos, hogy a bőr tolerálja. A habot ujjnyi vastagságban kell felvinni és 3 percig hatni hagyni. Fontos, hogy olyan habot kell választani, amelyik nem esik össze. Ellenkező esetben megnő a sérülésveszély kockázata. Ha nem elegendő a hab, borotva ecsettel vigyen fel még.

A pengét enyhe nyomással vezesse végig arcán. A jobb eredmény elérése érdekében a borotvát a szőr növekedési irányával ellenkezőleg vezesse végig. Érzékeny bőr esetén nem ajánlott, mert irritációt okozhat.

Nélkülözhetetlen az Aftershave használata is. Borotválkozás után, a bőr irritált és ápolásra szorul. Ellenkező esetben kellemetlen égető érzés léphet fel. Ennek több oka lehet. A leggyakoribb okok a túl nagy nyomás, eldobható borotva vagy helytelen összetevők. Az égető érzés elkerülése érdekében borotválkozzon a szőrnövekedésnek megfelelő irányban.