A bőrhöz kapcsolódó állítások

A bőrhöz kapcsolódó állítások

Nagyon sok téves információ és mítosz kering az interneten. Az alábbiakban 5, a bőrhöz kapcsolódó állítást vizsgálunk meg.

Minél magasabb a fényvédő faktor a napvédőkben, annál jobb

Egy bizonyos fényvédő faktor felett a napvédő termékek kevesebb előnyt biztosítanak, mint az alacsonyabb fényvédő faktorral rendelkezők. A szakértők általában 30 faktoros napvédő használatát javasolják, mivel ez meggátolja az UVB-sugárzás 97% -át.

Akkor használjon magasabb fényvédő faktort tartalmazó napvédőket, ha két-három óránál hosszabb időt tölt el a szabadban - különösen ebédidőben, tehát akkor, amikor a legnagyobb a sugárzás(10:00-14:00). Azonban a legtöbb esetben nem éri meg a többletköltséget.

Az alig látható heg a jó sebész ismérve

A sebész igazi szakmabeli tudása abban mutatkozik meg, amit a seb felnyitása és a bezárása között tesz. A sebészek nagy figyelmet fordítanak az arcon történő rutin beavatkozásokra (vékony hegek, vagy a hegek teljes elkerülése), azonban a hegek kinézete keveset mond el a sebész tudásáról.

Az E-vitamin eltünteti a hegeket

Kevés bizonyíték támasztja alá ezt az állítást. Kérjen tanácsot bőrgyógyászától, ha kételyei vannak a heg kinézetével kapcsolatban. A hegek kinézetét számos módon javíthatja, beleértve a lézeres kezeléseket is.

A keresztbe tett lábak visszér kialakulásához vezetnek

Számos tényező miatt alakulhat ki visszér, azonban a lábak keresztbe tétele nem tartozik ezek közé.

Az egyik legfontosabb szempont az öröklés, mivel a visszeres megbetegedéssel küzdő emberek 80%-ának legalább az egyik szülője hasonló megbetegedéssel küzd.

A visszér kialakulásának lehetséges okai:

  • Mozgáshiány
  • Magas vérnyomás
  • Dohányzás
  • Terhesség
  • Túlsúly
  • Sok állást igénylő munka

A magasba helyezett lábak és a kompressziós harisnya segíthet visszér kialakulása esetén. Azonban a keresztbe tett lábak nem befolyásolják a visszér kialakulását.

A fejmasszázs megakadályozhatja a kopaszodást

Bármennyire is csábító, nincs bizonyíték arra, hogy a rendszeres fejmasszázs megakadályozza a kopaszodást.

Ha valami szokatlant talál a bőrén, vagy csak aggódik, hogy miként tarthatja egészségesen, forduljon orvosához vagy bőrgyógyászához.