Maszkviselés - Találja meg az Ön számára megfelelő bőrápolót

Maszkviselés - Találja meg az Ön számára megfelelő bőrápolót

Maszkviselés - Megfelelő bőrápolás

Eddig csak néhány szakember, ápoló vagy klinika dolgozó szembesült ezzel a dologgal, azonban a koronavírus megváltoztatta az életünket és a mindennapjainkat. Ez a változás érinti az ápolási rutinunkat is.
A száj- és orrvédő maszk mindennapi társunkká vált, valamint ezzel együtt új kifejezések jelentek meg: a „maszkné” az egyik ezek közül - a "maszk" és az "akné" szóból áll és tulajdonképpen ezzel mindent el is árultunk. A maszk viselése nagy mechanikai igénybevételt jelenthet a bőr számára. Fontos tényezők:

  • Mennyi ideig hordok egy maszkot és az milyen anyagból készült?
  • Milyen a bőrtípusom?
  • Hogyan ápolom a bőröm jelenleg?

A száj- és orrvédő maszk viselésével magunkat és embertársainkat is védjük. Foglalkozástól függ, hogy mennyi ideig szabad egy maszkot használni, valamint, hogy milyen anyagból készüljön. A tisztátalanság kialakulását ugyanis nagyban befolyásolja a nedves klíma, amely a maszk alatt képződik. A pamutból készült vagy pamut béléssel ellátott száj- és orrvédő masz valamivel bőrbarátabb, de ez sokak számára fel sem merül - gyakran magas szűrőhatású anyagból készült tanúsított maszkot kell viselni - ha, vagy de nélkül. Ez azonban nagy kihívást jelenthet az érzékeny vagy problémás bőrtípussal rendelkező emberek számára.

A száj- és orrvédő maszk okozta súrlódás szintén igénybe veszi a bőrt. Különösen azokon a területeken, amelyekre felfekszik, például: arc, orrnyereg, áll, ajkak.

Mit lehet tenni? A maszk viselése jelenleg elengedhetetlen. Ezért nagyon fontos az ápolók használata, mert egy megfelelő - új - ápolási rutin segítségével sok mindent elérhet.

Tisztítás, csak gyengéden!

A napi arctisztítás mindig is az egészséges megjelenésű, szép bőr központi témája volt, de mára ez még fontosabbá vált. Különösen gyengéd, azonban hatékony tisztításra van szükség a szennyeződések, a smink és a baktériumok eltávolításához, a bőrvédőgát károsítása nélkül. Érzékeny bőr számára a TAUTROPFEN által gyártott Rózsa gyengéd arctisztító gélt ajánljuk. A különösen gyengéd, szulfátmentes tisztító mélyen hat a bőrben, valamint az aloe verának köszönhetően hidratálja azt. Normál és száraz bőr esetén a TAUTROPFEN Hialuron arctisztítógél használata ajánlott, amely ideális kissé igénybe vett bőr számára is, ezenkívül optimálisan támogatja a bőr védőgátját. A segítségével friss és tiszta bőrérzetet érhet el.

Ápoló és smink - könnyed

Az ápoló alkalmazása után egy könnyedebb termék használata ajánlott, amely intenzív nedvességet biztosít a bőr számára. A regeneráló krémeket éjszakánként használja. A sminket nagy odafigyeléssel válassza ki: Használjon inkább natúrkozmetikai termékeket, így támogatva a bőr légzését, valamint ezáltal elkerülheti a „maszk” képződését az arcon.

Maszkhasználat előtt és után

A tisztító arcmaszk rendszeres használata sok előnnyel járhat - kiváltképpen azok, amelyek agyaggal vagy aktív szénnel történő mélytisztítást ígérnek, ugyanakkor intenzív nedvességet biztosítanak a bőr számára.

Tartsa be a megfelelő kézhigiéniás lépéseket! Az arcát kizárólag tiszta kézzel érintse meg. A száj- és orrvédő megfelelő használata:

  • Csak tiszta termékeket használjon
  • Az újrafelhasználható száj- és orrvédő maszkokat rendszeresen mossa
  • Az egyszer használatos termékeket minden használat után dobja el
  • A maszkokat két óránként cserélje
  • A maszkokat mindig a pántjánál fogja meg.

Fedezze fel TAUTROPFEN termékek széles választékát!