Mi a különbség a cruelty-free és a vegán kozmetikumok között?

Mi a különbség a cruelty-free és a vegán kozmetikumok között?

Először nézzük meg, mit jelent ez a két név a kozmetikumok terén.

Mik a vegán kozmetikumok?

Amennyiben egy termék vegán jelöléssel ellátott, úgy az sem állati össztevőt, sem állatokból nyert összetevőt nem tartalmaz. Az első kategória esetében azok az anyagok esnek ki, mint a zselatin, koleszterin vagy kollagén. A második kategória esetében pedig az olyan összetevők, mint a méz, a méhviasz vagy a tej.

Sok ember számára a vegán kifejezés azt is jelenti, hogy a termékek állatokon nem teszteltek. A vegán kifejezést a törvény nem szabályozza. Legtöbbször akkor használják, ha a termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Ez azonban nem mindig jelenti azt, hogy állatokon sem teszteltek. Tehát egy vegán termék nem mindig curelty-free is.

Természetesen számtalan cég kínál vegán kozmetikumokat, amelyekre a cruelty-free is igaz. Ezt azonban általában külön minősítés is bizonyítja (pl. Leaping Bunny). Hasonlóképpen léteznek a vegán termékekre vonatkozó minősítések is.

Mik a cruelty-free kozmetikumok?

Ezen termékek esetében a termékfejlesztés egyik szakaszában sem szabad az állatkísérlet. A cruelty-free termékek azonban nem minden esetben vegánok. Így több olyan termék is van, amely állatokon nem tesztelt, azonban például tejet vagy mézet tartalmaz.

Mi a helyzet az Ecco Verde termékekkel?

Az Ecco Verde által kínált termékek állatokon nem teszteltek, még ha nem is mindegyik rendelkezik minősítéssel. A kis natúrkozmetikai márkák nem mindig engedhetik meg maguknak a drága minősítéseket.

Valószínűleg most arra gondol, hogy akkor miért is vagyunk ennyire biztosak benne, hogy az általunk kínált termékek egytől-egyig állatkísérlet mentesek. A válasz: 2009 óta létezik egy olyan uniós jogszabály, amely kimondja, hogy az EU-ban értékesített vagy előállított termékek vagy azok összetevőik állatokon nem tesztelhetőek.

Az Ecco Verde összes terméke tehát - minősítés nélkül vagy azzal - cruelty-free, de nem minden termék vegán.

Valamennyi vegán termékünk itt található.

Sok termékünk rendelkezik Cruelty-free minősítéssel is. Ezeket itt találja:

PETA Cruelty-Free minősítés

IHTK minősítés

Leaping-Bunny minősítés

Not Tested On Animals / CCF minősítés