Natúrkozmetikumok - A magas árak legendája

Natúrkozmetikumok - A magas árak legendája

A natúrkozmetikumok valóban drágábbak, mint a hagyományos kozmetikumok? Vagy ez csak legenda?

Az Ecco Verde üzletében az ügyfelek egyik leggyakoribb kérdése: "Szeretnék natúrkozmetikumokra váltani, de nem tudom, hogy megengedhetem-e magamnak. A natúrkozmetikumok sokkal drágábbak, igaz?"

Sok ember még mindig ettől fél, azonban ez a vélemény már nem aktuális. Az tény, hogy a természetes kozmetikumok kezdetben sokkal drágábbak voltak. Ez logikus, mivel sok összetevőt még nem lehetett nagy mennyiségben elkészíteni, ezért az előállítás drága volt.

Mára már azonban ez a helyzet megváltozott, a natúrkozmatikumok használata egyre népszerűbbé vált, mivel egyre több ember számára lett fontos, hogy hogyan ápolja, tisztítja, stb... bőrét.

A kereslet növekedésével a kínálat is növekedett és az előállítás a magasabb termelési volumen miatt olcsóbb lett.

Tehát manapság már sok olcsó natúrkozmetikai márkát találunk a piacon, amelyek alig drágábbak, mint a hagyományos termékek. Olcsóbb márkák többek között:

Ezeket a márkákat igen nagy választék jellemzi, ezért tökéletesek a natúrkozmetikumok felfedezéséhez. Természetesen vannak drágább natúrkozmetikai márkák. Ezek többnyire biokozmetikumokat gyártanak.

Olcsóbb = Rosszabb?

Azonban amikor ügyfélszolgálatunk ezt a választ adja, gyakran felmerül egy másik kérdés is: "De az olcsó termékek, nem olyan jók, ugye? Biztosan így lehet, különben többet kellene fizetni értük. "

Ez is a legendákhoz tartozik. A minősített natúrkozmetikumok azok minősített natúrkozmetikumok. A követelményeknek az olcsóbb kozmetikumok esetében is teljesülniük kell, különben nem kapnak minősítést. Tehát nem számít, hogy egy minősített termék 1000 Ft vagy 10000 Ft, akkor is natúrkozmetikum.

Következtetés

A natúrkozmetikumok régen drágák voltak, mára már azonban különböző árkategóriákban megtalálhatóak a piacon. A minősített natútkozmetikai márkák mindig megfelelnek bizonyos szabványoknak, ezért az olcsóbb márkák sem rosszabbak.

Megjegyzés: Az Ecco Verde üzletében olyan márkák is megtalálhatóak, amelyek nem rendelkeznek minősítéssel. Ezek a legtöbb esetben kis, új natúrkozmetikai márkák, amelyek nem engedhetik meg maguknak a drága tanúsítványokat.
Ezeknek, a tanúsítvány nélküli márkáknak az összetevőjét mi magunk ellenőrizzük. Ha a termékek megfelelnek a natúrkozmetikumokra vonatkozó előírásoknak, bekerülhetnek kínálatunkba, ha nem, nem. Nincs kompromisszum.