Önbarnító - minden, amit tudnia kell

A tökéletes nyári barnaság a különböző évszakokban ma már nem jelent problémát. Azonban néhány szempontot figyelembe kell venni, ha valóban kiváló eredményt szeretnénk elérni. Íme tehát néhány tipp és információ!

Az önbarnító károsítja a bőrt?

Alapvetően az önbarnító egy bőrbarát alternatíva, ha barna szeretne lenni. A legtöbb termékhez vagy DHA-t vagy Eritrulózt vagy ezek keverékét használják fel. Ezek cukormolekulákat tartalmaznak, amelyek a szervezetben is előfordulnak. Tehát ártalmatlanok. A DHA hatása 6-8 óra múlva, míg az eritrulóz hatása két nap múlva látható. Ezáltal a barnaság az eritrulóz segítségével tartósabb.

Minden ember esetében hatékony az önbarnító?

Nem, nem mindenkinek. A felhasznált barnítóanyag a cukormolekula, amelyek a bőrben a fehérjékkel és aminosavakkal reakcióba lépnek. Az emberek 10-15%-nál hiányzik ez az anyag, ezáltal a reakció nem megy végbe.

Melyik termékek a megfelelőek?

Az önbarnítóknak számos különböző változata létezik: testápoló, gél, krém, spray vagy hab. Minden típusú termék ugyanolyan jó. Próbálja ki a különböző változatokat és használja azt, amelyik a legjobban tetszett Önnek.

Melyik intenzitású barnító a megfelelő a bőrtípusomhoz?

Annak érdekében, hogy ne legyen túl természetellenesen barna, óvatosan válassza meg a megfelelő szert. Olyan terméket válasszon, amely csak néhány árnyalattal különbözik bőrszínétől. Ha kétségei vannak, a legjobb, ha a világosabb árnyalatot válassza és azt két rétegben viszi fel. Ez intenzívebbé teszi a színt.
Abban az esetben, ha túl sötét terméket vásárolt, keverje össze egy krémmel. Ez csökkenti a színintenzitást.

Megjegyzés: Ha az alkalmazás után bőre könnyed narancs-csillám hatású, akkor az a bőr védelmi rétegének zavarának jele. Ebben az esetben ellenőrizze ápoló termékeit. Előfordulhat, hogy például tusfürdője túl "agresszív" összetevőket tartalmaz.

Megfelelő előkészítés

Az optimális előkészítés fontos a tartósság, az egyenletes szín és a sima, finom bőr szempontjából. Fontos, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, a bőrkeményedéseket, stb .. Ehhez használjon például egy hámlasztó terméket. Ne feledkezzen meg a könyök, a sarok és a térd területéről. A lábait mindenképpen szabadítsa meg a zavaró szőrszálaktól. A gyantázás, borotválás, epilálás a legjobb egy nappal az alkalmazás előtt, így a bőr megnyugszik.

A nedvesség a kulcs

A kutatók sokat vizsgálták, hogyan lehet a legjobb színt elérni. Az eredmény: Minél nagyobb a bőr nedvességtartalma, annál jobb a színfelvevő képessége. Tehát krémezze be magát jól az önbarnító használata előtt.

Ne fürödjön sokáig

Ne töltsön túl hosszú időt a fürdőkádban az önbarnító használata előtt, mivel a felduzzadt felső bőrréteg szabálytalan barnaságot okozhat.

A helyes alkalmazás

A termék fajtájától függetlenül, az önbarnítót mindig a leírásnak megfelelően kell alkalmazni. A krémeket, stb. a legjobb, ha körkörös mozdulatokkal viszi fel. Ezután azonnal mosson kezet és tisztítsa meg körmeit. Alternatívaként használhat eldobható kesztyűt.

Hagyja, hogy az önbarnító teljesen felszívódjon. Ez körübelül harmin perc. Ha türelmetlen, akkor ruháján folt keletkezhet, ami többet ne jön ki belőle.

Az arc nem ugyanolyan, mint a test

Az arcbőr sokkal vékonyabb, érzékenyebb és finomabb. Ezért a testre való önbarnító nem mindig alkalmazható az arcon is. Általában ehhez egy speciális termék szükséges. Mindemellet óvatosan alkalmazza a hajtövek és a szemöldök területén. Ezen részek egyenetlenségének kockázata nagyon magas.
Ne feledkezzen meg az arc- és testbarnító termékek azonos koncentrációjáról. Ellenkező esetben néhány nap kell, amíg a két tónus azonos lesz.

Tartós barnaság lehetséges?

Az önbarnító a bőr felső rétegét színezi. Mivel ez azonban folyamatosan megújul és a kisebb bőrrétegek leválnak, így a mesterséges barnaság csak 3-4 napig tart. Ez az időtartam peelinges előkezeléssel, valamint hidratálókrém rendszeres használatával némileg meghosszabbítható. Ha tartós barnaságot szeretne, használjon rendszeresen önbarnítót.

Segítség - az önbarnító egyenetlen!

Ebben az esetben gyakran egy peeling használata ajánlott. De ez nem a legjobb ötlet, mivel a már sérült bőr, még jobban igénybevett lesz. Így szabálytalan tónusú bőre vörös és irritált lehet. Sajnos nincs tökéletes altarnatíva, mivel a citromlé is irritálhatja a bőrt.
A legjobb megoldás, ha az önbarnítót kezdetben kisebb mennyiségben alkalmazza.

Az önbarnító véd az UV sugárzástól?

Nem. Annak ellenére, hogy bőre szép barna lesz, az önbarnító az UV sugárzástól nem véd. Alkalmazzon mindig extra nepvédőt, ha hosszabb ideig a szabadban tartózkodik.

Szeretne tökéletes barnaságot? Fedezze fel most önbarnító termékeink széles választékát.