10 jó érv a menstruációs tölcsér mellett

10 jó érv a menstruációs tölcsér mellett

Egy új termékre való áttérés gyakran félelmetes lehet - azonban ez egyszerűen csak a megfelelő információk hiánya miatt van így. Íme most 10 jó érv, hogy miért hagyjunk fel a tampon és a betét használatával, illetve hogy miért érdemes menstruációs tölcsért használnuk:

1. Kényelmes

Miután kipróbálta, soha többet nem akar majd visszatérni. A menstruációs tölcsér lágy anyaga által tökéletesen illszekedik, biztonságosan tart és a helyén marad. Természetesen az átállás nem könnyű, de gondoljon csak vissza arra a pillanatra, amikor először tartott a kezében tampont.

2. Védi a hüvelyflórát

A tamponok gyakran tartalmaznak vegyi anyagokat, mint pl. ragasztó, parfüm vagy fehérítő. Az eredmény: irritáció, szárazság vagy akár allergia. Továbbá nemcsak a vért szívja fel, hanem a természetes és fontos hüvelyváladékot is.

Ezt nem akarhatja Ön sem. A menstruációs tölcsér 100%-ban orvosi szilikonból előállított - tehát egy teljesen biztonságos anyag. Összegyűjti a vért, nem zavarja a környezetet és fenntartja a természetes pH-értéket.

3. Nincs szivárgás

Sajnos már mindannyian megtapasztaltuk. Amikor a tampon feltelik a felesleges folyadék a ruhánkra kerül. A menstruáció tölcsér ezzel szemben: A helyesen felhelyezett menstruációs tölcsér a keletkező vákum miatt nem szivárog. Amennyiben ez mégis előfordulna, úgy az nincs megfelelően felhelyezve vagy a méret nem megfelelő. Többszöri próbálkozás után azonban már érezni fogja a különbséget.

4. Védi a környezetet

Kiszámoltuk: Átlagosan egy nő, életében 11 000 eldobható betétet vagy tampont használ el. Ez nem kevés hulladék egy ember esetében. Egy menstruációs tölcsér ezzel szemben akár 10 évig is alkalmazható, ezáltal használatával jelentős mértékben hozzájárulhat a környezet védelméhez is.

5. Kíméletes a pénztárcához

Nos, nem csak a környezetetet teheti bolgoggá, hanem pénztárcája is fellélegezhet. Nem kell havonta pénzt költenia a higiéniás termékekre. A menstruációs tölcsér a szó legvalódibb értelmében kifizetődő, mivel ahogy említettük a megfelelő alkalmazás mellett akár 10 évig is használható.

6. Egy menstruációs tölcsér 3 szupertampon folyadéktárolására képes

Ez teljesen igaz. Egy menstruációs tölcsér jelentősen több folyadék tárolására alkalmas, mint a tampon. Ennek eredményeként akár 12 óráig is biztonságosan hordható.

7. A tökéletes útitárs

A menstruációs tölcsér különösen utazáskor ideális, mikor a WC nincs elérhető távolságban. A tölcsér nyugodt utazást biztosít.

8. Sport? Természetesen!

Akár úszás, fitnesz, jóga, lovaglás vagy kocogás. A menstruációs tölcsérrel mindenféle sport vagy testmozgás lehetséges. A vákuum miatt a menstruációs tölcsér biztonságosan tart. A tamponoktól eltérően a baktériumok nem szívódnak fel.

9. A nyugodt éjszakai pihenésért

A sportoláshoz hasonlóan, alvás során is biztonságban lehet. Nem csúszik el, mint a betét és nem tellik fel, mint a tampon.

10. Lát valamit?

Nem. Felejtse el az elbukkanó tamponzsinórt a strandon. A menstruációs tölcsér megfelelően felhelyezve láthatatlan.

Sikerült meggyőznünk Ön is? A kínálatunkban található menstruációs tölcséreket itt tekintheti meg!