Agyag: Színes por, mint kozmetikai csoda

Az agyag a kozmetikai ipar egy emelkedő csillaga. Egyre gyakrabban fordul elő kozmetikai termékekben. Ez az ásványi föld, amelynek több fajtája létezik, sokoldalúan felhasználható, teljesen természetes alapanyag, amely ideális az érzékeny bőrre is.

Az agyagok az utolsó jégkorszak alatt alakultak ki. Ma tíz és harminc méter mélységben bányásszák. Ezek alapvetően löszrétegek, amelyek több évezred alatt képződtek.

Az agyag különböző ásványokban gazdag. Attól függően, hogy hol bányásszák, tartalmazhat magnéziumot, kalciumot, vasat, szilícium-dioxidot, rezet és egy egész sor más anyagot.

Ahhoz, hogy a kozmetikai termékekben felhasználható legyen, természetesnek, baktériummentesnek és biológiailag kifogástalannak kell lennie. Ezért speciális kemencében vagy napon kell szárítani. Ezáltal a baktériumok elpusztulnak, az agyag a hő által pasztörizált lesz.

Ennek a földnek a különleges ereje már ősidők óta ismert. A fáraók Egyiptomban antiszeptikus hatása miatt használták, valamint Hippokratész, az ókor híres orvosa belső használatra ajánlotta.

Agyag és gyógyföld

Néhány agyagot gyógyföldnek is neveznek. Ez egy védett kifejezés. Ahhoz, hogy ezt a nevet lehessen használni, az agyagnak szigorú ellenőrzési eljáráson kell átesnie, mert ezután már gyógyszerről van szó, amely a gyógyszerjog hatálya alá tartozik. Minden más ásványi föld emberi fogyasztásra nem jóváhagyott, de nyugodtan használhatóak a kozmetikai termékekben.

Színek

Az agyagoknak különböző színű változatai vannak. Nem festettek, mint azt sokan gondolják, hanem a bányászati hely különböző magnézium és vas-oxid koncentrációjától függnek.

Azok az agyagok, amelyek nagy arányban tartalmaznak vas-oxidot, általában rózsaszínek, pirosak vagy néha sárgák. Ezeket kozmetikai maszkokhoz, vegyi anyagmentes smink-helyettesítőkhöz és arctisztítókhoz használják.

A zöld ásványi föld magas réztartalmú. Közép-Európában, különösen Franciaországban fordul elő. Napon szárítják, utána pedig kozmetikai maszkokhoz, tisztító krémekhez, peelingekhez, fürdőadalékokhoz és fedő kozmetikumokhoz használják.

A rhassoul - vagy más néven marokkói vörös agyag / marokkói iszappor - az Atlasz-hegységből származik. Szilícium-dioxid tartalma nagyon magas. Vízzel keverve tisztító ereje nagyon intenzív, ezért gyakran használják tusfürdőkbe, samponokba vagy zsíros és tisztátalan bőrre való tisztítókba.

A kaolin vagy fehér agyag, egy speciális fajta, mert ez az egyetlen, teljesen vas-mentes agyag. Finomszemcsés szerkezetű, és a kozmetikumokban maszkbázisként vagy testpúder alapanyagként használják. A kaolin ideális érzékeny bőrre is.

Hatás

Mivel minden agyag száz százalékban természetes és mentes a kémiai adalékanyagoktól, rendkívül jól tolerálható. Éppen ezért súlyos bőrproblémák esetén is gond nélkül alkalmazhatóak.

Fedezze fel agyagjaink széles választékát, és találja meg a bőrének megfelelőt!