Weleda - Fenntarthatóság mint küldetés

Weleda - Fenntarthatóság mint küldetés

A Weleda cég 1921 óta működik, ami azt jelenti, hogy hamarosan 100 éves lesz. Ez idő alatt a világ vezető natúrkozmetikai gyártója lett, több mint 120 minősített termékkel. Az erőforrások fenntartható használata a cég számára nagyon fontos.

Fenntarthatóság mint küldetés

Ha megtekinti a Weleda cég számára fenntarthatósági jelentését, a küldetés alatt a következő mondatot találja: " A Weleda fenntartható módon működik az emberrel és a természettel összhangban." Mind a hét területen szociálisan felelős, ökológiailag megbízható és kereskedelmi szempontból sikeres. Nézzük meg közelebbről:

1. Termékfejlesztés és termékek

A magas termékminőség mellett nagy figyelmet fordít a cég az erőforrás-takarékos csomagolásra. A szállítási csomagoláshoz 100% -ban újrahasznosított anyagot használnak, a papír és karton 100% -a minősített, valamint az elsődleges csomagolás körülbelül 50% -ban újrahasznosított anyagból készül. Időközben az összecsukható kartondobozokhoz ásványolaj-mentes színes nyomatokat használnak és az üveg esetében is nőtt az újrahasznosított arány.

2. Ökológiai gazdálkodás és biológiai sokféleség

A Weleda által használt nyersanyagok bio tartalma jelenleg több mint 80%. A vállalat szintén részt vesz a vetőmag-kezdeményezésekben és csak minősített pálmaolajat használ.

3. Tiszteletteljes ellátási lánc

A több mint 1000, a Weleda termékek alapját képező nyersanyag a világ minden tájáról származik. A Weleda támogatja a társadalmi és / vagy ökológiai támogatással rendelkező projekteket és partnerségeket, így segít például a termelőknek a hagyományos és az ökológiai termesztés közötti átmenetben, vagy a biológiai sokféleség védelmére irányuló intézkedésekben.

4. Fenntartható helyszínek, termelés és logisztika

Még a telephelyén is eleget tesz a magas követelményeknek. A hulladék 98% -át újrahasznosítják, az újrafeldolgozás vagy a komposztálás aránya 61%, a saját épületeikben pedig 100% -os zöld áramot használnak.

5. Ésszerű és jó munka

A vállalat valami jót szeretne tenni alkalmazottjaiért. Ezért a hangsúly az ésszerűségen, a jó munkán, az oktatáson és az egyéni fejlődési lehetőségeken van.

6. Kulturális és társadalmi kapcsolatok és fejlesztések

A Weleda úgy véli, hogy a biológiai sokféleség megőrzése társadalmi felelősség. Ezért támogatja a természet-pedagógiai kezdeményezéseket és a tájgondozást.

7. Vezetés és pénzügyek

Természetesen a cégnek a pénzügyekre is figyelmet kell fordítania. A Weleda folytatja saját fejlesztését befektetéssel és a fenntarthatósági menedzsment rendszerek létrehozásával, mint például az UEBT (Union for Ethical BioTrade).

Bloggunk lényege, hogy megmutassuk, hogy a Weleda nemcsak beszél a fenntarthatóságról, hanem valóban fenntarthatóan is cselekszik.

Az Ecco Verde kínálatában a Weleda termékek széles választékát találja. A kínálat megtekintése