A ligetszépe bőrápoló tulajdonságai az érett bőr számára

A ligetszépe bőrápoló tulajdonságai az érett bőr számára

A ligetszépe az amerikai őslakosok által nagyra becsült növény. Amikor a nap lemegy, és az alkonyat lágy sötétsége lassan letelepedik a föld felett, akkor jön el az idő, hogy a ligetszépe életre keljen. A virágok sötétedés után, nagyon rövid idő alatt nyílnak ki (néhány perc alatt). A növény ezt az anyagcseréjének meggyorsításával éri el. Így tehát mi is megnézhetjük, ahogyan ez a növény virágzik.

A ligetszépe virága sárga, nagy és gyönyörű szép. Erős színüknek köszönhetően sötétben szinte világítanak, azonban legkésőbb másnap délre újból elhalványulnak. A ligetszépe tehát az egyik nap végétől, a másik nap közepéig virágzik.

Származás

A közönséges ligetszépe eredetileg Észak-Amerikából származik. Az amerikai őslakosok fogyasztották és gyógynövényként is használták. Az első ligetszépe növényeket dísznövényként mutatták be 1620 körül, Európában, ahol nagyon gyorsan elterjedt, mivel salátanövényként is fogyasztották. Manapság Európában olyan gyakori, hogy sokan őshonos fajnak tekintik.

Bőrápoló tulajdonságok

A ligetszépe bőrápoló képességeit Európában csak később fedezték fel. A növény olajképződési folyamata az, ami egyedülállóvá teszi. Ez nagyon hasonló az emberi bőr zsíranyagcseréjéhez. A magokban lévő olaj nagyon sok, többszörösen telítetlen zsírsavakat (ideértve például a linolénsavat is) tartalmaz, amelyek fontosak az epidermisz, a bőr felső rétege számára. Ezek a zsírsavak alkotják a építőköveket, amelyből a sejtmembrán áll. Ezáltal hozzájárulnak a bőrgát képződéséhez és megőrzéséhez. A ligetszépe véd a nedvességvesztességgel szemben, valamint támogatja a természetes bőrgátat. Nyugtatja és segíti a bőr regenerálódását.

Különösen jó az érett bőr számára

Testünk legnagyobb szerve a bőrünk, amely folyamatos negatív és káros környezeti hatásnak van kitéve. Most mondhatnánk, hogy tulajdonképpen ez a bőr funkciója, hogy védjen bennünket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy bőrünk sértetlenül megússza ezeket a negatív behatásokat. A legjobban ez a korral történő változások során figyelhető meg. Minél idősebb valaki, annál jobban romlik a bőr anyagcseréjének a teljesítménye. Már nem képes olyan gyorsan regenerálódni, és egyre inkább elveszíti az ellenállóképességét.

Ide tartoznak a hormonális változások - mint mindannyian tudjuk a pubertás kor óta, ezeknek óriási befolyása lehet a bőrre. A megváltozott hormonok vékonyabbá teszik a bőrt, ezáltal kiszárítva azt. Továbbá csökken a kollagén és az elasztin képződés, így a bőr elveszíti rugalmasságát.

A változások következményei mindenki számára jól ismertek: olyan ráncok jelennek meg, amelyek megváltoztatják az arc kontúrját. A ligetszépe olaj ebben segít. Erősítő és revitalizáló tulajdonságai lelassítják ezeket a folyamatokat.

Jelenleg számos olyan termék létezik, amely a ligetszépe olaj segítségével kifejezetten táplálja és ápolja a bőrt, valamint megőrzi annak ragyogását.

Fedezze fel az Ecco Verde oldalán található, különböző, ligetszépe olajat tartalmazó ápoló termékek széles választékát. A tiszta olajok mind arcra, mind testre alkalmazhatóak. Olyan termékeket is találhat itt, amelyek fő összetevője a ligetszépe olaj, és kifejezetten az érett bőr számára fejlesztettek ki.