Aloe Vera - a gyógynövények királynője

Az aloe vera növényt szinte mindenki ismeri, hiszen ő a gyógynövények királynője. Ma már a termékek széles kínálata tartalmazza. Így nem csak a legismertebb gyógynövény a világon, hanem a legjobb marketinggel rendelkező is.

Az aloe vera évezredek óta ismert növény. Bizonyított, hogy már több mint 6000 évvel ezelőtt is használták Egyiptomban. A sumérok is ismerték már 4000 évvel ezelőtt gyógyító hatását.

A növény eredeti származási helye ismeretlen. Valószínűleg az Arab-félszigetről származik. Ma már gyakorlatilag megtalálható a világ minden trópusi és szubtrópusi régiójában. A világ sok régiójában, mint például a Földközi-tenger és India, termesztik.

Az aloe vera közvetlenül a földből nő. Szinte csak levelekből áll, amelyek akár 50 cm hosszúak és 7 cm szélesek is lehetnek. A levelek viaszréteggel vannak körülvéve, szélei tüskések. Ezátal a növény egy kaktuszra emlékeztet, de az agavéhoz hasonlóan néz ki. Azonban érdekes, hogy nem tartozik sem a kaktuszok, sem az agavék családjába, hanem a liliomfélék családjába tartozik.

Az aloe vera saját tápanyagokat képez, ezeket, illetve vizet tárol, amelyekre a levelek túléléséhez szükségük van. A levelek belsejében a hatóanyagok egyfajta gélbe vannak ágyazva.

Közel 200 különböző hatóanyag található ebben a gélben. Ezek közül az egyik legfontosabb a poliszacharid acemannan. Ez beépül az emberek sejtmembránjaiba és erősíti a szervezet, mivel nagyon pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre. Az emberek pubertáns korig maguk is termelik ezt az anyagot, ezután a táplálkozás során kell bejutatni. Emellett vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagok, enzimeket, ... tartalmaz.

A gél nyálkás állagú, gyorsan felszívódik a bőrben. Jóval azelőtt, az ókorban sebgyógyításra és égési sérülésekre is használták. A növény összetevői elsősorban a bőr számára igazi jótevők. Emiatt sok kozmetikai termékben alkalmazzák.

A növényt azonban elfogyasztani is lehet. Támogatja az emésztést és segít székrekedés esetén. Óvatosan kell alkalmazni. Túladagolás esetén súlyos mellékhatásai is lehetnek. Fogyasztása előtt érdemes orvossal konzultálni.

A kínálatunkban található "Aloe Vera" termékek Itt tekinthetőek meg.