Baobab

A baobab fa akár 25m magasra is megnőhet, főként Afrikában terjedt el, ritkán Indiában, Kubában és Indonéziában is megtalálható. Majomkenyérfának is nevezik, mivel a majmok előszeretettel fogyasztják gyümölcsét. A fa első gyümölcs hozatala akár 20 év is lehet. A baobab olajat a kozmetikai termékeben főként akné és gyulladások ellen használják. Nagyon sokoldalú, alkalmazható akár száraz és nedvesség hiányos bőrre is. Nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírsavakat. Különösen jó nedvességmegkötő, védi a bőrt a nedvességvesztéstől. Ezenkívül kisimító hatású és védi a bőr természetes védekező funkcióit. 

Kozmetikai tulajdonságai:

  • gyulladásgátló
  • antioxidatív
  • hidratáló és nedvesség-megkötő
  • védi a bőr természetes védekező funkcióit
  • nagyon ápoló és védő

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Baobab