Gránátalma

Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil

A gránátalmafa egy ősi kultúrnövény, amely Ázsiából származik. Ma minden trópusi és szubtrópusi országban, valamint Európában is termesztik. Ez az olaj különösen értékes, mert kb. 100kg gránátalmából mindössze 500g olaj nyerhető.
A gránátalmamag olaj antioxidatív és regeneráló tulajdonságú, egy igazi kincs az olajok között. Ideális száraz, érett és igénybevett bőr ápolására. Támogatja a sejtek megújulását és növeli a bőr rugalmasságát, valamint regenerálja a szöveteket. A gránátalma gyulladáscsökkentő hatása által ideális atópiás dermatitiszre, ekcémára és nap által károsodott bőrre. Ez az olaj azonnali segítséget nyújt bőrproblémákra, illetve hatékony éjszakai szérumként is.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • regeneráló és sejtnövekedést elősegítő
  • erős antioxidáns
  • sebgyógyító és gyulladáscsökkentő
  • kisimító és intenzíven tápláló
  • elősegíti a rugalmasságot
  • ideális érett bőrre
  • atópiás dermatitiszre, ekcémára és leégésre

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012