Sárgabarack

A sárgabarackfa a rózsafélék családja tartozó, Kínából származó gyümölcsfa, amely a római korban jött be Olaszországba. Ma a Földközi-tenger térségében, Törökországban, Kelet-Európában, az USA-ban, Kanadában, Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új-Zélandon termesztik. A gyümölcs magja világos sárga, enyhe és a marcipánhoz hasonló illatú olajat tartalmaz, amely nem csak a kozmetikában, hanem az ételkészítés során is felhasználható. A kozmetikumokban a sárgabarackmag olaj egy univerzálisan alkalmazható bázis olaj, amely érzékeny bőrre is alkalmas és könnyen felszívódik. Enyheségének köszönhetően ideális babaápoló és sminkeltávolító. Könnyű hidratálóként a száraz bőr ápolására is alkalmas.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • kisimító
  • bőrnyugtató
  • gyorsan felszívódik
  • jó masszázsolaj
  • védő és nedvességmegőrző

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Sárgabarack