Szép bőr 40 év felett - Megfelelő ápolás!

Szép bőr 40 év felett - Megfelelő ápolás!

Idősebb korban a bőrnek mások az igényei, mint fiatal korban - de még ilyenkor is lehet sima és vonzó. Ehhez azonban megfelelő ápolásra van szükség.

Sokan, 40 éves korban is fiatalnak, életteltelinek, fittnek és energikusnak érzik magukat. Ahhoz, hogy ez bőrünkön is visszatükröződjon, speciális ellátásra van szükség, mivel 40 éves korban megjelennek az első ráncok, a bőr elveszti rugalmasságát és száraz lesz.

Ilyenkor jön el az ideje a megfelelő kényeztető program elkezdésének.

A bőröregedés okai

Mivel a bőr kollagén termelése alábbhagy és a meglévő kollagén lebomlik, így ráncok keletkeznek. Ebben az időszakban a faggyútermelés is lelassul, ezáltal a bőr szárazabb lesz.

Legkésőbb 40 éves korbon fontos felvenni a harcot a bőr öregedés ellen. Tudjon meg többet itt a témával kapcsolatban.

Általános tippek

 • A kollagén termelés serkentése - A C- és A-vitamint tartalmazó termékek javítják a kollagén felépítést. Hatékonyak még a polipeptidek is.
 • A nedvesség megőrzése - Ápoló lipidekkel és nedvesség megtartó szerekkel aktívan támogathatja bőre természetes hidratáltságát. Különösen kiválóak: karbamid, glicerin, hialuronsav és laktátok. A növényi olajok emellett javítják a lipid ellátást, amely azért fontos, mivel a lipidek a bőrhöz hasonlóak.
 • További károk elkerülése - A bőr károsodásáért főként a szabad gyökök felelősek, amelyek a környezeti tényezők, - pl. túl sok nap - nikotin vagy gyulladásos folyamatok által keletkeznek. A vitaminok (különösen a C és E), a polifenolok és a koenzim 10 hatékonyak a károk elkerülésével szemben.
 • Harc az öregedés jelei ellen - Az összes többi ápolószer kiválasztása attól függ, hogy bőrünk mily módon öregszik. Sok ránca van? Akkor használjon olyan termékeket, amelyek speciálisan ez ellen segítenek. És minden mást esetben ugyanígy. Próbáljon ki különböző termékeket, az optimális ápoló megtalálásához.

Arc

Íme néhány konkrét tipp az arcbőr ápoláshoz, amely gyakran rendkívül igénybevett.

 • Bőrtisztító és peeling- Rendszeresen távolítsa el az elhalt hámsejteket egy gyengéd peeling segítségével. Ezek serkentik a bőr regenerálódását, megelőzik a tisztátalanságok kialakulását és felfrissítik a bőrt.
 • Hidratáló - Használjon hetente egyszer arcmaszkot - hidratál és feszesít. Emellett vigyen fel bőrére naponta egy hialuronsavat tartalmazó ápolót. Ez megköti a nedvességet, valamint csökkenti a ráncokat és kisimítja a bőrt.
 • Nappali krém - Keresse meg bőrtípusának megfelelő ápolót. Az UV-védelemmel ellátott termékek kiválóak a további károsodások elkerülése érdekében.
 • Éjszakai krém - Fontos, hogy éjszakai ápolója felépítő anyagokat tartalmazzon, a megfelelő regenerálódás érdekében.
 • Testmozgás és sport - A mozgás serkenti a vérkeringést, így a bőr frissebbnek tűnik.

Kezek

Az arc után a kezek öregszenek a leggyorsabban. Ennek oka, hogy az itt található bőr vékonyabb és gyakorlatilag nincs zsírszövet a bőr alatt. Ezen túlmenően, a kéz rendkívül igénybevett testrészünk, amely az állandó mozgás által "elhasználódik".

 • Gazdag ápoló - A gazdag kézkrémek szükséges nedvességgel látják el a bőrt.
 • UV-szűrő - Védje bőrét kezein is a nap okozta megterhelésekkel szemben.
 • Gazdag éjszakai krém - Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek segítik a bőr regenerálódását az éjszaka folyamán.

Fejbőr

Minnél idősebbek vagyunk, annál rosszabb a fejbőr tápanyag ellátása. Ha nem tesz semmit ellene, a haj elveszíti erejét és ragyogását. Használjon speciális ápolókat, amelyek erősítik a haj kreatinrétegét.

Most már Ön is láthatja, hogy a szép bőr fenntartása 40 év felett sem lehetetlen - Keresse meg egyéni igényeinek megfelelő ápolókat és használja ezeket rendszeresen!