Szemvidítófű

Ez a vajvirágfélék családjába tartozó növény Európa északi és mérsékelt zónáiban őshonos. Többnyire vadon nőtt gyűjteményből származik, de művelik is. A népi gyógyászatban különösen kötőhártya-gyulladás elleni hatása által vált ismertté. Rendkívül bőrbarát, a kozmetikában a szemkörnyéki terület ápolására használják. Mivel rendkívül bőrbarát, ezért tökéletes az érzékeny bőr ápolására és gyulladt szemekre.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • gyulladásgátló és különösen bőrbarát
  • ideális szemkörnyékápoló termékekbe, különösen az érzékeny bőrre és gyulladt szemekre

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Szemvidítófű