Ayurvéda termékek

Ayurvéda: 329 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

Az ayurvédikus tanítások alapelvei a három dósa Vata, Pitta és Kapha, amelyek az öt kozmikus elemből- föld, víz, tűz, levegő és a tér- származnak és együtt meghatározzák az emberi szervezet minden működését és a pszichét.

Kapha = szerkezet, szervezet
Pitta = dinamika, átalakulás
Vata = mozgás, változás

A dósák kölcsönösen függnek egymástól, ha össze vannak hangolva akkor nem produkálnak betegségeket. Az egészséges élethez mind a három dósa egyformán fontos. Ha az egyik a dósában zavar támad - életkortól, életfázistól, táplálkozástól és évszakoktól függetlenül- a testünk "jeleket" küld.

Az Ayurvéda célja, hogy fenntartsa az egyensúlyt a három energiatípus a Vita, Pitta és Kapha között, hogy az megóvja az egészséget és megelőzze a súlyos betegségeket. A leggyakrabban a masszázs területén alkalmazzák, lehetőség van az egyensúlyhiány megszűntetésére.

Az Ayurvéda masszázs sokkal tágabb jelentéssel bír, mint egy klasszikus masszázs. Ayurvéda masszázsok közül jellegzetes a Shirodhara, amely nem csak az izmokra és szövetekre, hanem az egész idegrendszerre hatással van. Ezenkívül megtisztítja a szerevezetet a mindennapi ingerektől. Sok masszőr speciális ayurvédikus olajat használ.