Sminkfoltok eltávolítása mosás nélkül

Sminkfoltok eltávolítása mosás nélkül

A sminkfoltok nagyon bosszantóak. De semmi ok az aggodalomra! Íme néhány módszer, amelyek segítségével mosás nélkül megszabadulhat a foltoktól.

Sajnos újra és újra előfordul, hogy sminkfoltokat találunk ruháinkon. Enne számos oka lehet, de semmi gond. Mi tegyünk ellen? Íme néhány tipp a foltok eltávolításához - a mosógép használata nélkü.l

Keményítő és sütőpor

A kozmetikumok legtöbbje zsírból és festékből készül, ezért mindkettőt el kell távolítani. Fontos, hogy gyorsan cselekedjünk, mert a zsír gyorsan terjed. Ezért annyi sminket, amennyit csak lehet egy nedvszívó kendővel távolítsunk el. A maradék zsírra szórjon étkezési keményítőt és nyomkodja el, majd hagyja néhány percig hatni.

Ezután távolítsa el a keményítőt ls nedvesítse meg a foltot. Végül szórja rá a sütőport és hagyja hatni, a szín eltávolítása érdekében. Az utolsó lépsét annyiszor ismételje meg, amíg a szín el nem tűnik.

Fehér ruhák esetén

A megfelelő szerek esetében a sminkfoltok fehér ruhán sem jelentenek gondot. Annyi sminket, amennyit csak lehet egy nedvszívó kendővel távolítson el. Amint a folt megszáradt, nedvedítsen meg egy gall szappant és dörzsölje meg azzal a foltot. A szappan nem csak a színt, hanem a maradék zsírt is eltávolítja.

Jégkocka

A folyékony alapozó, önbarnító vagy korrektor eltávolítása a megszáradás előtt a legjobb. Vegyen egy jégkockát, majd körkörös mozdulatokkal dörzsölje el a folton. Időközönként egy papírtölővel itassa fel a vizet. A folyamatot addig ismételje, amíg a színt el nem sikerül távolítani az anyagból.

Nejlon harisnyanadrág

Egy régi pár harisnyanadrág segítségével eltávolíthatja a púderes sminkeket, mint az alapozó, pirosító vagy szemhéjárnyaló. Ehhez szüksége lesz egy nejlon harisnyára, amelyet már nem használ. Először távolítsa el a felesleges púdert a ruháról egy hajszárató segítségével vagy egyszerűen lefújva. Ezután simogassa a foltot a harisnyával. A harisnya felveszi a színpigmenteket. A harisnyát ezután mossa ki és újra használhatja folteltávolításra.

Kenyér

Ha gyors folteltávolításra van szüksége, a rúzs vagy az alapozó folt eltávolításához használhat kenyeret is. Ez minden ruha esetében hatásos lehet. A foltot nem lehet teljesen eltávoítani ezzel a módszerrel, azonban jó eredmény érhető el, ha tényleg nagyon kevés ideje van.

Tisztítókendők

Figyelem: Mielőtt tisztítókendőt használna, egy láthatalan helyen próbálja ki, ezáltal tesztelve, hogy a kendőben található vegyi anyagok miként reagálnak az anyagra. Amennyiben nem károsítja az anyagot, úgy a kendőt körkörös mozdulatokkal vigye fel a foltra. A legjobb, ha a peremtől halad lassan befelé.

A legtöbb folt eltűntethető hideg folyó vízzel. Végül egy papírtörlővel szárítsa meg a foltot.