A nyár a hajtöredezés időszaka

A nyár a hajtöredezés időszaka

A nyári nap könyörtelenül éget és károsítja a hajat. Ennek gyakran töredezés a következménye, így a megfelelő ápolás rendkívül fontos.

Nyáron, különösen a nyaralás egy igazi kihívás a hajunk számára. Az intenzív napfény, pontosabban az UV-sugárzás, valamint a szél, a klór és a sós víz károsíthatja a haj fehérje szerkezetét.

Mi történik?

A haj elveszíti egészséges ragyogását, a színintezitás csökken és a végek megtöredeznek. Hajunk fáradt és matt lesz. A szalmaszerű megjelenés és a töredezés gyakori következmény, különösen festett haj esetén.

Az ápolás fontos

Természetesen jó, ha egyatálan nem jutunk el idáig. Amennyiben azonban hajunk töredezetté válik, úgy a gazdag ápolás rendkívül fontos - a legjobb szilikon nélkül. A szilikon gyorsan újra szép megjelenést biztosít, mivel egy filmmel vonja be hajat, ezáltal ragyogóvá teszi azt. Ez természetesen nagyon jól néz ki, azonban csak az elején. Hosszú távon a szilikonok nagy károkat okozhat.

Minden hajmosás alkalmával egyre több szilikon kerül a hajra ( és a fejbőrre is). A haj egyre nehezebb lesz és elveszíti teltségét.

Ezután csak a szilikonmentes szerekre való áttérés segít.

Kímélje haját amennyire lehetséges

Hajunk naponta sokféle hatásnak van kitéve, ezek közül számos megterhelő: színezés, egyenesítés, napi forró vízzel való hajmosás, szárítás és a frizura készítés, valamint a nap, a szél, a klór vagy a sós víz a nyaralás során... Ez hosszú távon természetesen nem jó.

De mit tehetünk, ha hajunk már tönkrement?

  • 1. intézkedés: Védje a haját fejfedővel a naptól.
  • 2. intézkedés: Készítsen hajpakolást. Például: Verje fel a tojásfehérjét keménnyé, majd adjon hozzá némi citromlevet és a masszát hagyja 15 percig hatni haján. Alternatívaként vagy ezenkívül kenje be a hajvégeket olívaolajjal vagy mosson sörrel hajat. Számtalan lehetőség van a haj ragyogásának helyreállításához.

Profi Know-how

Természetesen azok a natúrkozmetikumok a legjobbak, amelyek speciálisan ezen esetekre kifejlesztettek. Az Ecco verde üzletében a hajápoló termék széles választékát találja a hajolajoktól az intenzív kúrákon át a speciális ápolókig. Itt minden hajtípusra és problémára megfelelő terméket talál. Természetesen minden termék natúrkozmetikum és nem tartalmaz szilikont.

Ebben az értelemben: A nyár egy csodálatos évszak, de rendkívül igénybe veszi hajunkat, így rendszeres ápolása ebben az időszakban kiemelten fontos. Itt a legjobb nemzetközi márkák hajápoló termékei között válogathat.