Bőrápolás ősszel - 2. rész

Bőrápolás ősszel - 2. rész

Miután múlt héten általánosságban foglalkoztunk a bőrápolás jelentőségével a hideg évszakokban, most nézzünk néhány konkrétabb tippet.

Arcápolás nőknek

A nappali krémek esetén a normál hidratáló arckrémek megfelelő ápolást biztosítanak. Az éjszaka folyamán azonban egy gazdag, erős visszaszírosító hatású krém alkalmazását ajánljuk. Kiegészítésül pedig használhatunk karbamidot vagy shea vajat, amely megtartja a nedveséget a bőrben, illetve regenerálja azt. A hidratáló maszk is kiváló lehet. Emellett a hideg évszakokban sem szabad megfeledkezni az arctisztításról. Ehhez egy gyengéd tisztítótej a legmegfelelőbb, amely nem veszi még plusszban igénybe a bőrt.

Száraz bőr

A testápoláshoz egy lipid-tartalmú krémet ajánlunk. Ezt mindig zuhanyzás után használja. A karbamid és a glicerin megköti a nedvességet és erősíti a bőr védőgátját.

Ebben az esetben szintén tökéletesek lehetnek a visszazsírosító olajok, mint például az argán- vagy olívaolaj, illetve a linolénsav vagy shea vaj.

Száraz sípcsont

A sípcsont a sötét, hideg hónapokban különösen igénybe van véve. A bőr ezen a helyen vékony, ezért nem tud annyi nedvességet tárolni. Kiváló választás lehet egy nedvesség-megkötő hatóanyagokat tartalmazó lipid-tartalmú ápoló, mint például a pantenol, hialuronsav vagy magas zsírtartalmú krémek, amelyek shea vajat, argán- vagy dióolajat tartalmaznak.

Száraz lábfej

Egy ápoló összetevőket, mint pl. olajok, tartalmazó meleg lábfürdő csodákra képes. Serkentik a vérkeringést, valamint puhítja a szaruhártyát. A fürdő után krémezze be jól lábát (a karbamid szuper lehet). Túl sok bőrkeményedés esetén használjon habkőt vagy egy lábpeelinget.

Száraz, durva kezek

A kéz különösen veszélyeztetett. Ez azért van, mert bőrünkben kevesebb faggyúmirigy van és szinte semmi zsírszövet nem található. A nedvesség azonnal elszáll. Az ápolás során nagyon fontos a megfelelő tisztítószer. A legjobb egy pH-semleges szappan, amely nem károsítja a bőr savpalástját. Alkalmazzon visszazsírosító krémet kézmosás után, este pedig egy gazdag kézápolót. 

Ajakápolás

Az ajkak nagyon érzékenyek a hidegre, ápolásukhoz egy magas nedvességtartalmú balzsam ajánlott, amely természetes akadályt képez a hideg és szél ellen.

Férfi bőr

A férfiak esetében szintén ezeket a tippeket ajánljuk, egy kivétellel: az arcápolás. A férfiak arcbőre eltér a nőkétől, ezért a speciálisan nekik kifejlesztett krémek használatát javasoljuk. Ezek a termékek kevésbé zsírosak, mivel a férfiak bőre vastagabb és a hagyományos arcápoló termékek számukra gyakran túl gazdagok.

Kisgyermekek

Nagyon fontos ősszel és télen a napsütéses napokon az UV védelem. Ne feledje, hogy a gyakori fürdés is rossz lehet, mivel a babák bőre még ne fejlődött ki teljesen. További tippeket itt talál.