Right to the Roots - Interjú Alexander Ehrmann gyógyszerésszel, a Saint Charles Cosmetics alapítójával

Right to the Roots - Interjú Alexander Ehrmann gyógyszerésszel, a Saint Charles Cosmetics alapítójával

A natúrkozmetikumok világa folyamatosan fejlődik, valamint egyre magasabb minőségű, innovatív termékeket kínál a bőr és haj számára. A Saint Charles gyógyszertár már évtizedek óta saját specialitások széles választékát fejleszti. Ezek a legmagasabb bio-minőségű, természetes összetevők felhasználásán alapulnak, és 2008 júniusáig csak a Saint Charles patikában voltak elérhetőek.

Interjút készítettünk Mag. pharm. Alexander Ehrmann gyógyszerésszel, aki több mint tíz évvel ezelőtt kezdett bele saját natúrkozmetikai termékcsaládjának, a Saint Charles Cosmeticsnek a kifejlesztésébe, a Saint Charles "Right to the Roots" mottójának jegyében.

Ehrmann úr, gyógyszerészként hogyan jött az ötlet, hogy saját natúrkozmetikai termékcsaládot hozzon létre?

A natúrkozmetikumok már nagyon korán elkezdtek érdekelni. A természetazonos termékek használata az arc- és testápolásban már a kezdetektől fogva értelmesnek tűnt számomra. Termékeinknél a hatékonyságon van a hangsúly, az orvosságokhoz hasonlóan kozmetikumaink is segítenek a (bőr)problémákon.

Ez egy érdekes megközelítés. Hogy képzelhetjük el ezt pontosan?

A receptúrák megalkotásakor gyógyszerészként a természetesen hatékony kozmetikumok fejlesztése iránti szenvedélyemet követem. Az olyan termékeket, mint a Saint Charles gyógyszerészeti szappan, az SOS balzsam, a krémdezodor vagy a kézbalzsam, kifejezetten dedikált javallatokra fejlesztettük ki. Az SOS balzsam például segít leégés esetén, míg a gyógyszerészeti szappan a természetes kézfertőtlenítésben nyújt segítséget.

Hogyan győzi meg a vásárlókat a natúrkozmetikumokról?

Ez elég könnyen megválaszolható: A natúrkozmetikumok bőrazonos, természetes anyagokat tartalmaznak, és ezért a bőr is jobban fel tudja venni őket. A kiváló minőségű, biológiai termékek ráadásul kizárólag tiszta, bio összetevőket tartalmaznak, amelyek természetes módon ragyogóvá teszik a bőrt.

A gyógyszerészeknek még mindig meglehetősen idejétmúlt a megítélésük. Ön személy szerint miben tér el ettől a képtől?

A hagyomány és az ősi tudás a Saint Charles gyógyszertárban is jelen van. Ezt a tudást olyan gyógynövényekkel kombináljuk, amelyek közvetlenül az orrunk előtt nőnek. A vezérelvünk: "A házunk előtt növő gyógynövényeket feldolgozhatjuk orvossággá, hasznosíthatjuk kozmetikumokban, vagy megehetjük őket." Mindezt modern ismeretekkel ötvözzük: Right to the Roots.