Természetes szerek narancsbőr ellen

Természetes szerek narancsbőr ellen

Sok nő küzd a narancsbőr ellen. A narancsbőr elleni harc sok odafigyelést és kitartást igényel.

Narancsbőr főként a combon, fenéken és a felkaron képződik. Hogy milyen erőteljes, az sok tényezőtől függ. Az igazi ok, hogy a nőknél miért alakul ki a cellulitisz, a kötöszövetekben rejlik, amelyek párhuzamosan helyezkednek el. A férfiak kötőszövetei hálós szerkezetűek, így sokkal stabilabbak. Ezért ritkább a férfiak esetében a narancsbőr.

Ezen túlmenően, a nőknek kétszer annyi zsírsejtjük van. Ezek feltöltődnek és nyomják a gyenge kötőszöveteket, emiatt a gödröcskék láthatóvá válnak.

A rossz táplálkozás és a testmozgás hiánya is káros hatással lehet. Néha a narancsbőr megjelenésének oka azonban csak a hajlam.

Hogyan lehet megszabadulni a narancsbőrtől

Masszázs: egy közönséges masszázs az érintett bőrfelületen támogatja a kötőszövetek vérkeringését és serkenti az anyagcserét.

Krémek: természetesen a natúrkozmetikumok között is lehet találni anti-cellulit krémeket.

Váltakozó zuhanyzók: egyszer hideg, egyszer meleg. Váltogassa zuhanyzás közben a hideg és meleg vizet. Ez serkenti a vérkeringést, valamint csökkenti, illetve megelőzheti a vízvisszatartást. Fontos: Mindig hideg vízzel fejezze be.

A nyirokmasszázs is segíthet. Néhány esetben az eltömődött nyirokrendszer a narancsbőr oka.

Kávézacc: szeret kávézni? Nagyon jó. Akkor használja fel az elhasznált kávézaccot a narancsbőr csökkentésére. Masszírozza az érintett területet a kávézaccal zuhanyzás után legalább 10 percig. Ezután mossa le.

Burgonya: ezek a gumók - vékonyan felszeletelve - is segíthetnek a narancsbőr ellen. Helyezzük a burgonya szeleteket az érintett területre és rögzítsük egy pamut törölközővel. Hagyja legalább 15 percig így. Ez serkenti az anyagcserét.

Petrezselyem: Egy evőkanál petrezselyemre öntsünk forró vizet és hagyjuk 10 percig állni. Igyon egy ilyen italt minden nap, de maximum két héten keresztül. A petrezselyem felszabadítja a test vízraktárait.

Megelőzés

Víz: a feszes bőr alapfeltétele az elegendő folyadékbevitel. Ezért igyon legalább 2-3 liter folyadékot naponta. A legjobb a csapvíz és a cukrozatlan tea. A cukor negatívan befolyásolja ezt.

Táplálkozás: egyen kevés cukrot, sót, zsírt és csak ritkán fogyasszon alkoholt, mivel ezek támogatják a zsír- és víz-visszatartást, így narancsbőr alakulhat ki. Fogyasszon inkább sok gyümölcsöt, zöldséget, halat és teljes kiőrlésű gabonát. Emellett fontos a megfelelő mennyiségű C-vitamin és kálium bevitel is.

Sport: Az állóképességi- és erősportok a legjobbak. Az úszás, futás és kerékpározás erősítik az izmokat a leggyakrabban érintett testrészeken.

A leghatékonyabb, ha ezeket a megelőző intézkedésket mind betartja, ezzel növelve a narancsbőr elleni védelmet.