Méz - gyógyító csodaszer

Méz - gyógyító csodaszer

Régóta ismerjük a méz gyógyító erejét. De miért is egészséges valójában a méz? A titok az összetevőkben rejlik.

A méz egy nehezen előállítható termék. Egyetlen méh egy kiló mézért akár hétszer is körberepüli a Földet. De mégéri ez az erőfeszítés. A méz a méheknek ugyanolyan élelmiszer és energia forrás, különösen a téli időszakban és rossz időben, mint az embereknek. Emellett azonban még számos pozitív hatással is rendelkezik.

Már az ókori egyiptomban, évezredekkel ezelőtt is ismerték a méz gyógyító hatásait. Hippokratész, a híres ókori orvos, lázcsillapításra és külső sebek kezelésére használta a mézet.

Számtalan tanulmány már többször bizonyította azt, amit már egyébként is tudunk: A méz támogatja a természetes gyógyító folyamatokat a szervezetben.

Hogyan hat a méz?

Megakadályozza a baktériumok növekedését. A méz számos egészséges összetevőt tartalmaz, mint például a kalcium, vas és magnézium, amelyek erősítik az immunrendszert.

Ez az egyedülálló kombináció, amelyet a nektár, a harmat, a pollen és a méhek maguk adnak, a titok.

A méz nagyrészt gyümölcs- és szőlőcukorból, illetve 15-23% vízből áll. Ezen kívül mintegy 2% enzim. Ez a fehérje vegyület az, amely annyira hatékony a baktériumok ellen. Ezt a méhek maguk termelik, sterilizál és tartósít.

A méz kiváló tulajdonságainak köszönhetően tökéletes kozmetikai nyersanyag. A bőrápolásban gyógyulást támogató, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású. A kozmetikai termékekben a méz csodálatosan puhává teszi a bőrt. Az arcápolásban a feszült, érzékeny és száraz bőrre ajánlott. A samponokban, a méz összetevői nyugtató hatással vannak az irritált, száraz fejbőrre.

Az Ecco Verde a mézet tartalmazó testápolási termékek széles választékát kínálja. Használja ki Ön is a méz gyógyító erejét!