Gyakori szépségápolási kérdések

Gyakori szépségápolási kérdések

Sok embernek, nagyon sok kérdése van a szépségről, valamint az ezzel kapcsolatos problémákról. Itt megtalál néhányat a leggyakrabban felmerülő kérdések közül.

Hogyan lehet megszabadulni a szem alatti táskáktól?

A szemkörnyéki bőr a legvékonyabb az arcon, valamint erekben is gazdag. Az érzékeny bőr alatt felhalmozódó folyadék duzzadást okozhat - különösen akkor, ha nem tudtunk aludni!

Egy régi trükk: a fáradt szemek fölé helyezett uborkaszeletek vagy lehűtött kamilla tea tasakok nyugtató hatásúak lehetnek.

Végezetül vigyen fel egy szemkörnyékápoló krémet, és gyengéden masszírozza el gyűrűsujjal a szemüreg csontok környékén, hogy támogassa a vérkeringést, valamint eltávolítsa a duzzanatot.

A feldagadt szemek a dehidratáltság vagy a túlzott sóbevitel jelei is lehetnek. Tehát ügyeljen a folyadékbevitelre, és fogyasszon a sós snack-ek helyett alacsony nátriumtartalmú alternatívákat. Ezáltal megakadályozható a szemkörnyéki karikák kialakulása.

Az ajkak teltebbé tehetőek?

A telt ajkak gyönyörűek. Így nem meglepő, hogy sokak számára nagyon fontos. Azonban nem olyan egyszerű elérni, mivel az idő múlásával az ajkak változnak. Az életkor előrehaladtával, amikor a kollagén és a hialuronsav termelés lelassul, elvékonyodnak. Azt javasoljuk, hogy ne próbálkozzon az interneten keringő Do-it-yourself megoldásokkal - cayenne-bors, vizes palack nem megfelelő alkalmazása. Azonban van néhány dolog, amellyel teltebbé teheti ajkait:

A magas fehérje- és C-vitamintartalmú táplálkozás támogatja a kollagéntermelést, valamint a bőr természetes szerkezetének védelmét. Fogyasszon kiváló minőségű fehérjeforrásokat, például lencsét és halat.

Az ajkak akkor a legteltebbek, ha ápoltak és hidratáltak. Ügyeljen a megfelelő ajakápolásra és a folyadékbevitelre.

Hogyan lehet a sminkecsetet tisztán tartani?

A sminkecsetek tisztán tartása a baktériumok csökkentésének egyik legegyszerűbb módja. Segít a hámlás és a kiütések kialakulásának megelőzésében, az érzékeny vagy pattanásra hajlamos bőr esetében. Ezért hetente legalább egyszer tisztítsa meg az ecseteket samponnal.

Ügyeljen arra, hogy tisztítás közben az ecsetben ne tegyen kárt. Tartsa lefelé, nedvesítse meg az ecsetszőrt a csap alatt meleg vízzel, majd óvatosan néhány csepp babasampon vagy illatmentes szappan segítségével lazítsa fel a sminkmaradékot, valamint a szennyeződéseket.

Alaposan öblítse ki, és tegye egy tiszta törülközőre száradni.

Hogyan lehet megszabadulni a benőtt pattanásoktól?

Olyan csábító egy benőtt pattanást nyomkodni, piszkálni vagy levakarni - azonban álljon ellen a késztetésnek! A fertőzés és a gyulladás mélyebbre jut a pórusokban, jelentősen növelve ezáltal a hegesedés valószínűségét. A makacs, bőr alá benőtt pattanások esetében türelemre és visszafogottságra van szükség.

Tisztítsa meg az arcát egy gyengéd tisztítóval naponta kétszer. Ezt megelőzően néhány perc alatt puhítsa fel a problémás területeket egy meleg, nedves muszlinkendő segítségével.

Tisztítás után szárítsa meg a bőrét, majd vigyen fel az érintett területekre, vékonyan egy Anti-Blemish-szérumot (Pai Skincare All Becomes Clear Blemish szérum) vagy egy Anti-Blemish-krémet.