Urtekram - közel 50 éve természetesen

Urtekram - közel 50 éve természetesen

Ezen a héten a dán Urtekram márkát nézzük meg közelebbről, amely közel fél évszázada esküszik a fenntarthatóságra.

URTEKRAM: a név mindent elárul

Az URTEKRAM neve rendkívül sokatmondó. Az URTE a dán gyógynövény szóból ered, mivel a termékek sok növényi összetevőt tartalmaznak. A KRAM a társaság származási helyére utal - egy kis, egészséges élelmiszereket áruló bolt Koppenhágában -, azonban a szó dánul „ölelést” is jelent. A cég számára ez a természet szeretetteljes ölelését jelenti, valamint azt, hogy a termékek mindenki számára elérhetőek, akik használni szeretnék.

A legjobb natúrkozmetikumok közel 50 éve

Az URTEKRAM sikertörténete 1972-ben kezdődött. Ebben az évben alapították Koppenhágában az úgynevezett „Urtekræmmer” -t. Ez egyfajta egészséges élelmiszereket áruló üzlet volt, amely ökológiai gondolatokra épült - fenntarthatóság, bio termékek és Fairtrade. Abban az időben rendkívül innovatívnak számított, mivel kevés ember foglalkozott ezekkel a dolgokkal.

A siker azonban hamarosan megérkezett és megerősítette az elképzelést. A kereslet annyira megnőtt, hogy saját gyártási helyre volt szükség. A cég 1989-ben Dániába, Észak-Jütlandba költözött, ahol ma is található.

Skandináviában az URTEKRAM ma az egyik legismertebb fűszer-, élelmiszer-, valamint testápolási terméket gyártó cég. A vállalkozás mintegy 140 alkalmazottal rendelkezik, és gyárt haj-, bőr- és fogápoló termékeket.

Az URTEKRAM natúrkozmetikumjai

Az Urtekram kozmetikumok és testápoló termékek rendkívül kiváló minőségűek. A termékeket folyamatosan fejlesztik, mert az emberek hisznek benne, hogy a bio termékek használata a helyes irány.

Az URTEKRAM kozmetikai termékei Vegan Society minősítéssel rendelkeznek, valamint nem tartalmaznak olyan állati összetevőket, mint a méhviasz. Ehhez társul a kozmetikai ipar egyik legszigorúbb bio-minősítése, az Ecocert COSMOS ORGANIC Standard. Ez a szabvány előírja, hogy az összetevők legalább 98% -ának természetes eredetűnek kell lennie. Az URTEKRAM gyakran meghaladja ezt, ezért több termék is 100%-ban természetes eredetű. Így biztosítva a termékek egyszerű és biztonságos lebonthatóságát.

A saját, szigorú előírások szerint a termékek mentesek:

  • Parabének
  • Szilikonok
  • Ásványi olajok
  • Szintetikus színezékek, illat- és tartósítószerek

A termelés során az URTEKRAM nagy figyelmet fordít a környezetre, az emberekre és a természetre.

Fenntartható csomagolás a bioműanyag segítségével

Az URTEKRAM a természetes, fenntartható összetevők mellett, a hagyományos csomagolások alterrnatívájára esküszik. A termékcsalád 85% -ának csomagolása növényi alapanyagokból áll.

A csomagolás a cukornád további feldolgozása során keletkezik. Ezek többé fel nem használt hulladék anyagok, amelyek a növényi műanyag alapját adják. Ez az anyag könnyen újrahasznosítható.

A növényi alapú műanyag használata védi az éghajlatot, valamint a környezetet az üvegházhatással szemben. Minden tonna cukornád körülbelül két tonna szén-dioxidot nyel el a légkörből. Mivel ezek is feldolgozott hulladékok, így nem befolyásolják az élelmiszer-előállítást. Az URTEKRAM keményen dolgozik azon, hogy a teljes választék csomagolását megváltoztassa.

Fedezze fel az UNTERKRAM termékek széles választékát az Ecco-Verde oldalán!