Vajon szükségem van egy szemkörnyékápoló krémre?

Vajon szükségem van egy szemkörnyékápoló krémre?

A szemkörnyékápoló krémek gyakran drágák, ezért sokan teszik fel a kérdést, hogy egy ilyen krém valóban szükséges-e. Számos nappali krém létezik, amelyeket kifejezetten az arc igényeihez fejlesztettek ki. Először is, a szemkörnyékápoló krém nem kötelező, azonban jó ötlet. Nézzük csak meg közelebbről.

A száraz tények

A szem környékén lévő bőr rendkívül vékony, nem tartalmaz faggyúmirigyeket, ezért nem tud semmilyen olajat előállítani. Ezáltal ez a terület ki van téve a kiszáradás veszélyének. A tápláló és gyulladásgátló összetevőkben - esszenciális zsírsavak, echium - gazdag szemkörnyékápoló krém védi az érzékeny bőrfelületet, valamint biztosítja a szükséges nedvességet. Megakadályozza a ráncok kialakulását.

Érzékeny egyensúly

Ha valaha tapasztalt égő, viszkető érzést a szeme környékén, akkor azt is tudja, milyen érzékeny lehet a szemünk. Tehát a szemkörnyékápoló krém vásárlásánál, ügyeljen arra, hogy olyat válasszon, amely nem tartalmaz irritáló összetevőket, például alkoholt vagy mesterséges illatanyagokat.

Hogyan használja a szemkörnyékápoló krémet

A legjobb eredmény elérése érdekében használja a szemkörnyékápoló krémet reggelente, az arctonik alkalmazása után, azonban az arc többi részéhez használt nappali krém előtt.

Vigye fel a krémet az arccsont felső része mentén, majd hagyja, hogy beszívja a szükséges nedvességet.

Ezen érzékeny terület további kényeztetése érdekében stimulálja a szem környéki bőrt. Finoman masszírozza be a krémet gyűrűs ujjával a szemgödör mentén (a szem körüli csontos terület).

A szemkörnyékápoló krémek esetén a kevesebb néha több. Ha túl sokat használ erre az érzékeny területre, akkor a krém duzzanatot, valamint irritációt okozhat. Minél vékonyabb rétegben vigye fel a krémet!

Mindig védekezzen az UV-sugarakkal szemben

Ön dönti el, hogy használ-e szemkörnyékápoló krémet vagy sem, azonban javasoljuk, hogy mindig viseljen napszemüveget, kalapot vagy napvédő faktorral ellátott sminket, ha közvetlenül a napon tartózkodik. Ezzel védve arcát, valamint bőrét az UV-sugárzás okozta károsodásoktól.

Termékajánlás

Az Ecco Verde-nél a szemkörnyékápoló krémek széles választékát találja. Ha most kezd ismerkedni a krémekkel, akkor mi a következő Pai Skincare szemkörnyékápolót ajánljuk:

Pai Skincare Echium & Argan Gentle szemkörnyékápoló krém - ez a krém ideális enyhén irritált szem esetén, sztearidont és gamma-linolénsavat tartalmaz a bőr megnyugtatására, valamint a ráncok simítására. Ez a könnyen és gyorsan felszívódó krém tökéletes száraz bőr esetén vagy akár az ekcéma kezelésére is, mivel számos olyan gyulladásgátló összetevőt tartalmaz, amely nem irritálja a bőrt, valamint táplálja azt.

Kattintson ide a további szemkörnyékápoló termékek széles választékához.