La Saponaria Szilárd kozmetikumok

La Saponaria Szilárd kozmetikumok

Természetes ápoló termékek, környezettudatos csomagolásban

A környezeti terhelést minimalizálhatjuk, ha környezetbarát csomagolásban kapható, természetes kozmetikumokat választunk, vagy a Zero Waste mellett döntünk. De mit is jelent valójában a Zero Waste, és milyen döntéseket hozhatunk a klímaváltozás megállítása érdekében? Mindenki látta már az óceánban lebegő tonna műanyag képét, valamint az állatokat, amelyek megsérülnek vagy belehalnak. A zavarba ejtő képek arról tanúskodnak, hogy a világot, amelyben élünk, kihívások elé állítja az életmódunk, ezért át kell gondolnunk és változtatnunk kell a viselkedésünkön, hogy ez a helyzet ne romoljon tovább.

Szerencsére az elmúlt években egyre több fiatal támogatja a környezet védelmét és szerveznek békés utcai tüntetéseket a világ városaiban. Célja: konkrét intézkedések mindenki számára a környezetre gyakorolt hatás minimalizálása érdekében.
Ezzel párhuzamosan sok vállalkozás évek óta azon dolgozik, hogy egyre környezetbarátabb termékeket kínáljon. Az olasz La Saponaria natúrkozmetikai laboratórium is egyike ezeknek.
Mindennapi tevékenységeink környezetre gyakorolt hatásának minimalizálása lehetséges és mindenki számára elérhető, valamint a fenntartható csomagolású kozmetikumok kiválasztásával kezdődik.

Szilárd kozmetikumok, műanyag csomagolás nélkül

Tehát amit tehetünk, az az, hogy teljes figyelmünket a csomagolásra összpontosítjuk, és olyan ápoló termékeket választunk, amelyekhez a lehető legkevesebb műanyagot használják fel. Erre már számos lehetőség található a piacon. A legegyszerűbb módja a szilárd kozmetikumokra való váltás: akár sampon, tusfürdő, vagy egyszerűen a szappan. Ha jól vannak összeállítva ezek a termékek, akkor semmivel sem rosszabbak a folyékony termékeknél, és ugyanazt az ápoló hatást biztosítják, valamint az illat megmarad, ha nem is intenzívebb vagy kellemesebb.

Idetartozik a vízmentes szépségápolás is, amely többek között a vízmentes tisztítószereket és arcmaszkokat foglalja magába. Ezek a kozmetikumok nagy előnyt biztosítanak azáltal, hogy magas koncentrációval rendelkeznek, kevésbé terhelik meg a környezetet, valamint a hatékonyságuk is felülmúlja a klasszikus krém állagú termékeket. A kevesebb víz több helyet engedélyez a hatóanyagok számára, és nincs szükség tartósítószerekre sem, amelyek elengedhetetlenek minden vízbázisú készítményhez. Ezek a termékek megtalálhatók a WONDER POP sorozatban - sminklemosók, arcmaszkok, valamint arc- és kézpeelingek. Az INNER ápoló sorozat azonban szilárd kozmetikumokat és természetes folyékony termékeket tartalmaz bioműanyag csomagolásban, samponok és balzsamok a haj számára.

A szilárd samponok használata

A szilárd samponok dehidratáltak, ezért rendkívül koncentráltak. Elég, ha enyhén megnedvesíti a kezét, és felhabosítja benne a sampont. Ezután vigye fel a felhabosított sampondarabot a hajára, megfelelő mennyiséget eloszlatva azon.

A samponok kicsik és tökéletesek utazáshoz. Könnyen elférnek a kézitáskában anélkül, hogy aggódnia kellene a folyadékszivárgás miatt, és ami a legfontosabb, hogy korlátozása nélküli mennyiség használható.

Az egyetlen, amire a szilárd kozmetikumoknál ügyelni kell a palackozott termékekhez képest, hogy ne hagyja a víz közelében, és gyorsan száradó felületeken tárolja, mint pl. a fából vagy a kerámiából készült szappantartók.

A szilárd samponok esetében nincs szükség műanyag palackokra, valamint kompaktabbak is,
kevesebb helyet foglalnak, és számos előnyt biztosítanak a szállítás sorám.
Egy teherautónyi szilárd sampon, 15 kamionnyi folyékony samponnak felel meg.

Tudatosabb csomagolás

A búcsú a műanyagoktól azt is jelenti, hogy alternatív anyagokat kell keresni, mint például az üveg vagy az újrahasznosított alumínium - olyan anyagok, amelyek könnyen újra felhasználhatók a háztartásban.
Alternatív, környezetbarát megoldás továbbá a bioműanyag is. A kifejezés egy meghatározott típusú műanyagra vonatkozik, amely szerves anyagokból készül, és használat után újrahasznosítható.
A zöld műanyagok polietilénből készülnek, amely anyag nem kőolajból, hanem cukornádból áll, ezért egy "bioalapú" anyag. Vagyis egy növényi anyag, amely nem tartalmaz fosszilis anyagokat vagy fosszilis eredetű összetevőket (szenet vagy olajat).

Ami a környezetbarát kozmetikumokat illeti, a La Saponaria túlmutat az ökológiai elképzelésen, és szélesebb etikai koncepciót kínál a saját magunk és a bolygó tiszteletére. Még az alapanyagok kiválasztása is erre irányul: előnyben részesítik a helyi termesztésből származó "0 km-es nyersanyagokat", amelyeket fair, etikus és környezetbarát irányelvek szerint termesztenek.