Szőrtelenítés natúrkozmetikumokkal

Szőrtelenítés előtt

Jó ötlet szőrtelenítés előtt egy peeling használata, mivel segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket. Ehhez egy gyengéd peeling, egy peeling-kesztyű vagy kefe ajánlott.
Fontos, hogy közvetlenül a szőrtelenítés előtt a bőr száraz és zsírmentes legyen, így a krémezést hagyja későbbre.

Szőrtelenítés gyantával

A natúrkozmetikai gyanta termékek természetes receptúrájuk által parabén-, kémiai tartósítószer és színezék mentesek. Ezáltal különösen gyengédek a bőrhöz.

Különböző típusú termékek állnak rendelkezésére. Először is ott a klasszikus tégelyes viasz, amely igény szerint felmelegíthető és úgy alkalmazandó a bőrön. A felvitel után kell felhelyezni a pamutcsíkokat, amelyeket a szőrnövekedés irányával ellentétesen kell eltávolítani.

Mindemellett kiváló termékek még a hideggyanta csíkok, amelyek a test különböző részeivel, mint az arc , a hónalj és bikini vonal és a test, összehangoltak. Egyszerű alkalmazás: Melegítse fel a csíkokat a kezei között, vigye fel kezelendő felületre és simítsa el, majd egy gyors mozdulattal, a szőrnövekedés irányával ellentétesen távolítsa el.

Egyre inkább divatos termékké válik a gyanta roll-on, amely precíz felvitele által ideális a szemöldök és a felső ajak területének szőrtelenítéséhez.

Szőrtelenítés után

Szőrtelenítés után rendkívül fontos a bőr ápolása. Erre a feladatra a legalkalmasabb egy hidratáló testápoló vagy olaj, amelyek básrsonyos puhaságot biztosítanak, illetve megnyugtatják a bőrt, ezzel megelőzve az irritációt.

A benőtt szőrszálak minden típusú szőrtelenítés esetében előfordulhatnak. Azonban tehet ellene. Ne használjon peelingezés után zsíros krémet, mivel az eltömítheti a szőrcsatornákat, így gátolja a szőrszálak kinövését. Végül, de nem utolsó sorban léteznek olyan speciális szerek, amelyek benőtt szőrszálak esetén alkalmazandóak.

Annak érdekében, hogy bőre tartósabban sima legyen, alkalmazzon szőrnövekedésgátló termékeket. Ez a szerek krém formájában, valamint dezodorként is elérhetőek. Háromszoros hartással rendelkeznek: csökkentik a szőrnövekedést, finomabbá teszik a szőrt és ápolják a bőrt.

Megjegyzés férfiaknak: A férfiak szőrzete más, mint a nőké. A szőrszálaknak nagyobb a gyökere és sokkal jobban be vannak ágyazva a bőrbe. Így a gyantával való szőrtelenítés számukra sokkal fájdalmasabb, a borotválkozás sokkal legegyszerűbb. Azonban, ha mégis tartósabb eredményre vágyik, kénytelen lesz a gyántához nyúlni. Ne aggódjon, idővel a bőr jobban hozzászokik és a fájdalom csökken. Ehhez azonban idő kell, úgyhogy harapjon rá valamire.