Avokádó

Az avokádóolaj, mint az olívaolaj vagy homoktövis olaj, egy gyümölcshús olaj. Ezt az avokádófa gyümölcsének préselésével és szűrésével nyerik. Ez a fa Amerika trópusi és szubtrópusi részén, Makronéziában és Délkelet-Ázsiában nő. A Persea gratissima megjelölés mellett botanikai szinonimája a Persea Americana.
Az avokádó olajat nagyon gyakran használják kozmetikumokban. Emulzió formájában, támogatja a sejtek regenerálódását, ideális ellátást biztosít a száraz, repedezett vagy a védekező rendszerében sérült bőr számára. Hajápolóként is tökéletes. Magas palmitoleinsav tartalma által ez az olaj rendkívül bőrbarát, így az érzékeny és sérült bőr számára is kiváló. Ezen kívül a kozmetikai termékekben az avokádó olaj javítja a többi összetevő hatását, mivel megköti a nedvességet.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • támogatja a sejtek regenerálódását és termelését
  • ideális száraz, repedezett vagy sérült bőrre
  • tökéletes masszázsolajként is
  • táplál és véd
  • hidratáló és nedvesség megtartó
  • támogatja a bőr felvevő képességét
  • alkalmas hajápolóként is

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Avokádó