Betain

Betain

A betain a cukorgyártás mellékterméke, amelyet többek között cukorrépa (Beta vulgáris) melaszból nyernek. Ez egy másodlagos növényi anyag, amely számos vadon élő növényben, illetve pl. a kagylóban vagy a rákokban is előfordul. A betain egy egész csoport anyag, de a betainglicin nem azonos a kozmetikai termékekben gyakran előforduló kokoamidopropil betainnal.
A bőrápolásban a betain szabályozó, csökkenti az irritációt és véd a kiszáradástól. A tenzid termékekben habszabályozó hatású, a samponokban és balzsamokban javítja a tartást és a haj erejét.

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012


Termékek - Betain