Körömvirág

Calendula OffIcinalis (Calendula) Flower Extract, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Oil

Ez a növény az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartozik, elsősorban Közép- és Dél-Európában, Nyugat-Ázsiában és az Egyesült Államokban őshonos. Különösen ismertek gyulladáscsökkentő, nyugtató, sebgyógyító, antioxidáns hatásai, karotenoidokat tartalmaz. A körömvirág illóolaj antimikrobiális hatású, hatékony a baktériumok és a gombák ellen. Ezek a képességei miatt gyakran használják gyulladásos és ekcémás bőrre, de kiváló pelenka kiütésre is. Segíti az aknés, száraz és repedezett bőrt és tökéletes napozás utáni ellátást biztosít.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • gyulladáscsökkentő és antimikrobiális, ideális ekcémára, gyulladt bőrre és pelenka kiütésre
  • erős nyugtató és gyógyító tulajdonságú, alkalmas száraz, repedezett és nap által károsodott bőrre
  • tisztátalan bőrre is

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012