A pubertáskorral együtt jár az izzadás is – youfreen dezodorok gyermekek és tinédzserek számára

A pubertáskorral együtt jár az izzadás is – youfreen dezodorok gyermekek és tinédzserek számára

Hogyan kezelhetők a kamaszkori kellemetlen szagok?

Pubertáskor már 8 vagy 10 éves kortól?

150 évvel ezelőtt a lányok átlagosan 16,6 évesen kezdtek el először menstruálni. Tanulmányok szerint az átlagkor ma 12,3 év, azonban néhány lánynál már 10 évesen is jelentkezik az első havi vérzés, a legtöbb tinédzsernél pedig a kamaszkor már 15 évesen véget ér. Korábban a serdülés még el sem kezdődött ebben az életkorban! Egyes esetekben a szervezet hormonális változásai már nyolc évesen elkezdődnek. Ilyenkor korai serdülésről beszélünk.

A pubertáskor kezdetének eltolódásában fontos szerepet játszik a táplálkozás, a higiénia és az általános egészségi állapot. A környezet méreganyagai is befolyásolhatják a test hormonrendszerét. Ismeretes, hogy az olyan vegyszerek, mint a biszfenol-A, hatással vannak az ösztrogén nemi hormonra, ezáltal a pubertáskor korábban elkezdődhet.

És akkor még a kellemetlen szagok is...

Teljesen normális, hogy mi, emberek izzadunk. Testünket az úgynevezett eccrine verejtékmirigyek hűtik le, és izzadság termelődik, mely megóv minket a túlhevüléstől.

A kamaszkori hormonális változások a verejtékmirigyekre is hatással vannak. Már a legapróbb kellemetlen helyzetek, stressz vagy idegesség is izzadást vált ki a serdülő szervezetből. Ennek az az oka, hogy tinédzserkorban a verejtékmirigyek egyre jobban aktiválódnak, és a szervezet több adrenalint termel.

De van egy másik típusú verejtékmirigyünk is, az úgynevezett apokrin, mely a pubertáskor kezdetén válik aktívvá. Ezek a mirigyek kezdetben szagtalan váladékot termelnek, és a bőr saját mikroorganizmusainak lebomlása hozza létre ezután az egyéni testszagot.

És mit lehet tenni a szagok ellen?

A kellemetlen szagok elkerülése érdekében ez idő alatt természetesen figyelni kell a megfelelő higiéniára. A mindennapos mosakodás és a bőrrel közvetlenül érintkező ruhaneműk cseréje sokat segíthet.

A kellemetlen szituációk elkerülése érdekében további védelem is javasolt. Egy ártalmatlan dezodor használata segít megelőzni a nem kívánt szagok kialakulását.

youfreen dezodorok lányoknak és fiúknak

A youfreen lányok és fiúk számára egyaránt megfelelő, vegán és alumíniummentes dezodorjai gyengédek, és bio aloe verával ápolják a bőrt. A növényi hatóanyag-komplex gondoskodik arról, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen szagok. Ehelyett a bőr friss illatú marad, még sportolás és a mindennapi stressz közben is. Természetes és kompromisszummentes biztonság erős, mesterséges illatfelhő nélkül.

A kiváló minőségű dezodorok titka az, hogy elsőrangú, természetes hatóanyagokat és a mai natúrkozmetikumok innovatív receptúrák kombinációját tartalmazzák.

Ez a hatékony formula három (izzadság-)legyet öl meg egy csapásra.

A hatékony összetevők

  • szabályozzák a mikroflórát és óvják a bőr védőrétegét,
  • természetes módon megakadályozzák az izzadságszag kialakulását, és
  • semlegesítik a meglévő szagokat.

Az összes alapanyag több mint 80%-a ellenőrzött biotermesztésből származik. A dezodor fő összetevője a bio aloe vera, melyet jótékony hatása miatt nagyra becsülnek, valamint az irritált és érzékeny bőrt is optimálisan ápolja. A bőr puha marad és tovább tud lélegezni.

A termékek illatában gyümölcsös kompozíció dominál - mindenféle mesterséges illatfelhő nélkül. A dezodorok illata tisztán növényi alapanyagokból származik, ugyanis a természet nagyon sokat tud nyújtani ezen a területen. A kiválasztás során a youfreen lányokkal és fiúkkal is együtt dolgozott. Elvégre ki tudná jobban megítélni az illatokat, mint a célcsoport?

Tesztelve és ellenőrizve

És hogy mindenki biztosra mehessen: a dezodorok tolerálhatósága és kompatibilitása bőrgyógyász felügyelete mellett lett tesztelve érzékeny, normál és még neurodermitisre hajlamos bőrön is. Az eredmény: A tesztszemélyek egyike sem mutatott egyértelmű reakciót a termékekre, így a "bőr által nagyon jól tolerálható" kategóriába sorolták őket.

Fedezze fel most az üzletben: a youfreen natúrkozmetikumai