A személyes higiénia akár még jótékony hatással is lehet a bolygóra

A személyes higiénia akár még jótékony hatással is lehet a bolygóra

Egyre könnyebbé válik a műanyaghulladék csökkentése

Azok a kis jelentéktelennek tűnő dolgok, melyeket naponta teszünk, nagy hatással lehetnek környezetünkre. A kis intézkedések azonban akkor hozhatnak nagy változást, ha a teljes egészet nézzük.

Hatékony mindennapi rutin

Gondolt már arra, hogy mennyi hulladék keletkezik havonta az egyszer használatos termékek és a bennük gyakran található vegyszerek által, melyeket a szervezetünkbe juttatunk? Vagy hogy a legtöbb testápoló termék 60-85 százaléka víz, és ezeket egyszer használatos csomagolásban tárolják, melyeket a világ minden tájára szállítanak?
A víz elhagyásával csökkenthető a csomagolás mennyisége és minimalizálható a szállítás által létrejövő CO2-kibocsátás.

A legtöbb ember nem gondol erre – és miért is kéne, ha ez a mindennapi életünk része? A kis változtatások azonban nagy dolgokat érhetnek el. Ha egy átlagos háztartás csak a folyékony szappan révén 24 egyszer használatos palackot használ el egy év alatt, egy ember pedig 528 egyszer használatos betétet/tampont mindössze két év alatt, az rengeteg felesleges hulladékot termel. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ezek olyan termékek, melyeket mindannyian naponta használunk.

4 termék, ami változást hozhat


Az újrafelhasználható ápolószerekre való áttérés egyszerű és kielégítő módja annak, hogy megváltoztassa napi rutinját és közben hozzájáruljon egy tisztább bolygóhoz.

Az AllMatters (korábban OrganiCup) két por állagú terméket fejlesztett ki: egy gyengéd kézszappant és egy tusfürdőt. Pontosabban por-hab-szappanokról van szó. A kezdőcsomagban található szappanport egyszerűen csak össze kell keverni meleg vízzel a mellékelt újrahasznosítható alumínium palackban. A palack csökkenti az egyszer használatos termékek számát a fürdőszobában és a konyhában, emellett a szappan tovább tart, mint egy normál szappan. A három utántöltő csomag, melyeket a kezdőszett szintén tartalmaz, akár 5 hónapig is elegendő szappant biztosít anélkül, hogy sok helyet foglalna el otthonában.

A menstruációs higiénia is lehet fenntartható

Az újrafelhasználható termékekre való áttérés egyszerű, egészséges és kifejezetten környezetbarát opció. Az AllMatters két alternatívát kínál az eldobható betétek és tamponok helyett: menstruációs alsóneműt és intim kelyhet.

Az AllMatters menstruációs bugyik úgy néznek ki, mint a normál fehérneműk, és viseletük is teljesen hasonló a szokásos bugyikéhoz, azonban csúcstechnológiás anyagokkal vannak ellátva, melyek mind különböző célokat szolgálnak: a menstruációs folyadék felszívásától egészen a menzesz alatti biztonságérzetéig.
A menstruációs vérzés erősségétől függően a menstruációs bugyi használható intim csésze, betétek és tamponok helyett, vagy kehellyel együtt a maximális biztonságért.
A menstruációs bugyi nagyszerű választás mindazok számára, akik újrafelhasználható menstruációs cikkre szeretnének váltani, de nem szeretnének felhelyezendő terméket (például intim kelyhet) használni. Ezáltal ez a fehérnemű egy kényelmes és tudatos alternatíva a hagyományos termékekkel szemben.

Az AllMatters menstruációs alsóneműje enyhébb és közepes menstruációhoz alkalmas és egy-két tampon nedvszívó képességét kínálja. Fekete bikini stílusban és hét különböző méretben (XS-XXXL) kapható.

Az AllMatters ezenkívül egy könnyen alkalmazható intim kelyhet is kínál, mely a használatok között kiüríthető és kimosható. 100 százalékban orvosi szilikonból áll, alkalmazása teljesen biztonságos és nincs hatással teste természetes környezetére. Ezenkívül biztonságosan illeszkedik és nem szivárog, így habozás nélkül használhatja sportoláshoz, úszáshoz vagy jógához.

Három különböző méretben kapható, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. A tamponokkal ellentétben az intim csésze akár 12 órán keresztül is biztonságosan használható, vagyis akár egy éjszakán át is viselheti.