Környezetbarát foghigiénia

Környezetbarát foghigiénia

Az egyszer használatos fogkefék alternatívája

Egy kis fogkefe Önnek - egy nagy lépés a környezetnek

A becslések szerint évente 3,5 milliárd műanyag fogkefe landol a hulladékban világszerte, ezért több mint helyénvalónak tűnik környezetbarátabb alternatívák után nézni. De léteznek egyáltalán ilyenek? És hogyan lehet őket megtalálni? Ezek olyan kérdések, melyeket az ember újoncként feltesz magának az egyszer használatos műanyag nélküli életmód megkezdésével. Ezek a kérdések eleinte akadályt jelenthetnek, meglepő módon azonban számos alternatíva létezik a piacon, melyeket kipróbálhat. Ha egyszer felállítja ezt az elvárást önmagával szemben, akkor a napi megszokás könnyen állandó változássá válik, ami jót tesz Önnek és a környezetnek.

Tehát akkor mi ez az alternatíva? A környezetbarát fogkefe.

Az ausztrál Natural Family CO. márka olyan fogkeféket kínál, melyek nyele és csomagolása GMO-mentes kukoricakeményítőből készül, így biológiailag 100%-ban lebomlik. Fenntarthatóan termesztett kukorica az alapja a felhasznált kukoricakeményítőnek, mely számos előnnyel jár: Megújuló forrásból származik, nem tartalmaz méreganyagokat, komposztálható és kis ökológiai lábnyomot hagy az előállítás során.
A kukoricakeményítő feldolgozása során politejsav (PLA) keletkezik, mely a műanyaghoz hasonló állagot kölcsönöz, nem tartalmaz azonban káros anyagokat. Nyersanyagként a keményítő hasonló a kukoricaliszthez, de a fő előnye, hogy a gabonaszem belsejéből vonják ki, és jobban sűrűsít, mint a liszt, melynek gyártásához az egész gabonaszemet felhasználják.

A komposztban töltött 10 hét után a kukoricakeményítő nyelek bomlásnak indulnak és körülbelül 12 hónap elteltével krétás állagot kapnak, amely könnyen széttörhető. Ez rendkívül rövid idő a szeméttelepen töltött több mint 400 évhez képest.

A fogkefék sörtéi puha, BPA-mentes és újrahasznosítható nejlonból készülnek. Ezáltal a kefék gyengédek, ugyanakkor elég tartósak ahhoz, hogy ellenálljanak a gyakori fogmosásnak. Ezenkívül a sörték csúcsosan végződnek, hogy a fogak közötti részeket is jól megtisztítsák.

A tudatosság terjesztése

Mivel rendkívül fontos a műanyagprobléma tudatosítása, a Natural Family CO. és testvérmárkája, a JACK N' JILL azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az eladásokból származó bevétel 1%-át a 1% for the Planet szervezetnek ajánlja.

A 1% for the Planet egy nemzetközi szervezet, melynek tagjai éves bevételük legalább 1%-át környezetvédelmi célokra fordítják. Az egyesület küldetése "olyan vállalatok szövetségének létrehozása, támogatása és aktiválása, melyek pénzügyileg egy egészséges bolygóért állnak ki".

A Natural Family CO. társalapítója, Rachel Bernhaut így fogalmaz: "A Natural Family CO. célja, hogy felhívja a figyelmet a műanyagmentes termékekre és adományokkal környezetvédelmi kezdeményezéseket támogasson."

Itt megtalálja a Natural Family CO. összes termékét.