Amaránt

Amaranthus Caudatus Seed Extract, Amaranthus Caudatus Seed Oil

Az amaránt a szegfűvirágúak rendjébe tartozik. Mivel a magok nagyon kicsik, alig tartalmaznak olajat, különösen sok szükséges az amaránt olaj előállításához. Ez az olaj rendkívül nagy arányban tartalmaz szkvalént, így optimális ellátást biztosít a száraz, irritált és sérült bőrnek. Elősegíti a bőr védőrétegének megújulását, regenerálja a bőrt, védi hidratáltságát, nyugtat, antioxidáns. Minimálisra csökkenti a bőr transzepidermális vízveszteségét, gyulladásellenes hatású. Az amarantolaj különösen a krónikusan száraz és érzékeny bőrök kezeléséhez ajánlott. Nyugtatja a bőrt, enyhíti a keletkező ráncokat. Mivel kiváló antioxidáns az UVB-sugarak által károsodott bőrök számára is valóságos jótétemény.

Kozmetikai tulajdonságok:

  • gyorsan felszívódik
  • nedvességmegőrző és hidratáló, ideális száraz és irritált bőrre
  • gyulladáscsökkentő, gyógyító pikkelysömör esetén
  • erősíti a bőr lipid rétegét
  • elnyeli az UV sugarakat és csökkenti a fény által kiváltott stresszt
  • támogatja a bőr regenerálódását

Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. kiadás 2012