Kidobás helyett kimosás – menstruációs termékek esetén is

Kidobás helyett kimosás – menstruációs termékek esetén is

Környezetbarát alternatívák a havi vérzés alatt

A fenntartható menstruációs higiénia ma már nagyon népszerű. Egyre több nő használja a hagyományos betétek és tamponok ökológiai alternatíváit. Miért? Ha kiszámítja, hogy egy nő élete során átlagosan hányszor menstruál (körülbelül 500 ciklus), és mennyi hulladék keletkezik ezalatt (körülbelül 17 000 tampon, valamint tisztasági és egészségügyi betét), a válasz nyilvánvaló.

Az újrafelhasználható menstruációs higiéniára való átállás fő oka a hulladék csökkentése, hiszen nem csak maga a termék kerül a szemétbe vagy akár a vízbe, hanem a csomagolás is. Így nagyon sok hulladék gyűlik össze az évek során.

A nőknek ma már van választási lehetőségük. Vannak, akik az intimkelyhet preferálják, mások a menstruációs szivacsot, sokan hisznek a menstruációs fehérneműkben, vagy inkább mosható betéteket használnak. A masmi márka Reuse termékcsaládjával pontosan ezekre a mosható higiéniai termékekre támaszkodik - ide tartoznak a szövetbetétek és menstruációs bugyik. Ezek akár 100 mosást tesznek lehetővé anélkül, hogy veszítenének nedvszívó tulajdonságukból. Ráadásul a mosható alternatívákkal már nem kell a boltba rohanni – így Ön rengeteg pénzt is megtakaríthat.

Nézzük meg közelebbről a masmi termékeit:

Csakúgy, mint a textil babapelenkák, a szövetbetétek és a menstruációs fehérneműk is különösen környezetkímélőek. Mivel moshatóak, minden hónapban újra használhatja őket, ami azt jelenti, hogy egyszer használatos termék nélkül hulladék sincs. A saját higiénia termék kimosását azonban sok nő fenntartásokkal kezeli. Felvetődik a kérdés, hogy higiénikus-e ez egyáltalán? Igen, az. Ugyanis egy kis előkezelés és egy 60-90°C-os mosás (alsónemű esetén 40°C) után a Reuse szövettermékek ismét higiénikusan tisztává válnak, így Önnek nem kell aggódnia.

A mosható betétek és egyebek a hagyományos menstruációs termékekhez képest nagyon légáteresztőek. Ezenkívül a szövettermékek teljes mértékben vegyszerek, illatanyagok és egyéb műanyagok nélkül készülnek. Ez további bónusz, ugyanis a nők intim területe, beleértve a hüvelyflórát is, nagyon érzékeny, és a mesterséges anyagok gyorsabban irritálhatják – ami többek között viszketést vagy gombás fertőzést is okozhat. A szövetváltozatok másik előnye elsősorban a viselési kényelem. Nincs nyomás, nincs műanyag, nincs ragasztó, mivel a puha szárnyak és patentok biztosítják a megfelelő illeszkedést.

És milyen összetétellel rendelkeznek a masmi mosható termékei?

1. Felső réteg: Minősített organikus pamut (GOTS). Ez az anyag közvetlenül érintkezik az intim zónával.

2. Nedvszívó réteg: 3D-s szövet minősített organikus pamutból. Ez a réteg nagy nedvszívó képességgel rendelkezik és légáteresztő.

3. Szivárgásmentes réteg: Az alsó réteg szintén minősített organikus pamutból készül, belül egy nagyon vékony poliuretán réteggel. Ez a réteg vízálló, de egyben légáteresztő is. Nem engedi át a folyadékot, azonban lehetővé teszi a test páralecsapódását.

Ez azt jelenti, hogy Ön nem csak egy sima szövetdarabot helyez alsóneműjébe. A különböző rétegek kombinációja gondoskodik a biztonságról, erősen nedvszívó maggal rendelkezik, és megbízható szivárgás elleni védelmet kínál.

A masmi Reuse menstruációs termékeinek áttekintése:

Összességében ez az alternatív higiénia semmivel sem marad le a hagyományos termékektől. Amint már említettük, a hagyományos betétekről és tamponokról az újrafelhasználható termékekre való átállás minden bizonnyal egy változás, és új rutint igényel a menstruáció során. Hosszabb távon azonban a környezetbarát alternatívák megérik. Egyrészt pénzspórolás szempontjából, másrészt az egészsége és a környezet iránti szeretetből.

Egy kis tipp a váltáshoz, ha még mindig bizonytalan: A masmi mosható termékei eleinte határozottan tökéletesek az enyhébb napokra vagy hüvelyi folyás esetén. Így könnyedén tesztelheti az újrafelhasználható menstruációs higiéniai cikkeket, és lassan megszokhatja őket.

Minden masmi Reuse termék egy helyen